Pastasalat med blomkål, pesto og kylling
foto Bjørn Jakobsen
TID: Ca. 30 min.
Jeg bruger altid en rigtig god ekstra jomfruolivenolie, når jeg laver pesto. Hvor meget olie, man skal bruge, for at en pesto bliver god, kan diskuteres, men jeg synes, denne udgave er rigtig god. Jeg blender den ikke for fint, for jeg kan godt lide grov pesto, men det er selvfølgelig en smagssag. Af denne opskrift bliver der et lille glas pesto, og til pastaretten skal du kun bruge ca. halvdelen. Resten gemmes i et glas med låg i køleskabet og kan bruges bl.a. som smørelse på sandwich.
2 stk. kyllingebrystfilet, 240 g
300 g pastapenne
200 g blomkål
Grøn pesto:
2 potter frisk basilikum
25 g pinjekerner
50 g parmesanost
1 fed hvidløg
Citronsaft
½ dl ekstra jomfru-
olivenolie
Salt og peber
1. Start med pestoen: Kom basilikumblade, pinjekerner, parmesanost, presset hvidløg og citronsaft i en blender. Kør og tilsæt gradvist olien. Kør, til massen har konsistens som en grov pesto. Smag til med salt og peber.
2. Kog kyllingekødet i ca. 15 min., lad det køle af og trevl kødet i mindre stykker.
3. Kog pastaen som angivet på emballagen og afkøl.
4. Del blomkålen i
små buketter.
5. Vend pastaen med halvdelen af pestoen, rå blomkål og kyllingekød.
TIP: Pasta skal koge i rigeligt vand tilsat salt. Beregn 1 liter vand med 1 tsk. salt til 100 g pasta.
Energi pr. person: 425 kcal. Fordelt på: protein 23%, kulhydrat 47%, fedt 30%