Pasta med rejer og hvidløg
Foto: Anders Schønnemann
Hvis du kan, så køb store rejer af bæredygtigt opdræt. Er de ikke bæredygtige, kan de være fulde af antibiotika-rester og opdrættet under dårlige forhold (kan du ikke få bæredygtige, så brug grønlandske).
250 g frisk pasta
salt
4 fed hvidløg, hakket
olivenolie
200 g store rejer (af bæredygtigt opdræt)
1 smule hakket persille
salt
TILBEHØR:
100 g blandet salat
250 g små tomater i halve
1 håndfuld persille
balsamico
olivenolie
salt og peber
Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente i ca. 4 minutter eller efter anvisningen på pakken. Dræn vandet fra, men gem lidt.
Rist hvidløget i olie på en varm pande, så det tager en smule farve. Kom rejer på, og lad dem varme kort, hvis de er forkogte, eller lige blive lyserøde, hvis de er rå. Vend pasta og persille på panden med rejerne, og spæd med en smule kogevand. Smag til med salt.
Servér straks pastaen med salat af tomater, persille, eddike og olie, krydret med salt og peber.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Hvidløget får en skøn smag af at få lidt farve, men bliver bittert, hvis det får for meget.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER