Mad

Pasta med rejer og hvidløg

af Louisa Lorang 23. august 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er pasta med rejer og hvidløg. Få opskriften her

Hvis du kan, så køb store rejer af bæredygtigt opdræt. Er de ikke bæredygtige, kan de være fulde af antibiotika-rester og opdrættet under dårlige forhold (kan du ikke få bæredygtige, så brug grønlandske).250 g frisk pastasalt4 fed hvidløg, hakketolivenolie200 g store rejer (af bæredygtigt opdræt)1 smule hakket persillesaltTILBEHØR:100 g blandet salat250 g små tomater i halve1 håndfuld persillebalsamicoolivenoliesalt og peberKom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente i ca. 4 minutter eller efter anvisningen på pakken. Dræn vandet fra, men gem lidt.Rist hvidløget i olie på en varm pande, så det tager en smule farve. Kom rejer på, og lad dem varme kort, hvis de er forkogte, eller lige blive lyserøde, hvis de er rå. Vend pasta og persille på panden med rejerne, og spæd med en smule kogevand. Smag til med salt.Servér straks pastaen med salat af tomater, persille, eddike og olie, krydret med salt og peber.Opskriften er til 2 personerTIP: Hvidløget får en skøn smag af at få lidt farve, men bliver bittert, hvis det får for meget.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER