Mad
15. juni 2011

Parmaskinke-kanapéer

De skønne kanapéer er velegnet både som en let forret eller som "hyggesnacks" en varm sommeraften på terrassen
Af: Consorzio del Prosciutto di Parma
https://imgix.femina.dk/media/8a4f31ccb05f4334a79454e45ee95e5b.jpg

(6 personer)
12 skiver parmaskinke halveret på langs (Prosciutto di Parma)
Grillede figner svøbt i parmaskinke
6 halverede figner
6 spsk. fintrevet parmesan
Parmarejer med mangosalsa
1 moden mango
1/3 agurk, finthakket
3 spsk. hakket frisk koriander
12 kongerejer uden skal
Tomat og parmaskinke-bruschetta
6 små skiver ristet ciabatta eller baguette
Olivenolie
2 tomater i skiver

Forvarm ovnen (grill) til fignerne med parmaskinke. Dæk fignerne med 1 spsk. parmesan og pak dem ind i to skiver parmaskinke. Grill fignerne i 3-4 minutter.
Bland mango, agurk og koriander til salsaen og fordel den i små skåle. Pak rejerne ind i parmaskinke og grill dem i 2-3 minutter. Serveres med salsaen.
Stænk brødskiverne med olivenolie og læg tomatskiver på. Grill brødskiverne i 1-2 minutter og server dem med parmaskinke på toppen.
Kokkens tip: Gnid brødskiverne med et halvt hvidløgsfed, før der stænkes med olivenolie. Det giver ekstra smag til bruschettaerne.

RELEVANTE LINKS

Nye kartofler med løvstikke
https://imgix.femina.dk/legacy/media/32b45acb1eb2447ba4fda939a2912829.jpg

Læs også