Mad
1. februar 2010

Ovnbagte rodfrugter med kikærter

TID: 1 god time + udblødning og kogning af kikærterIngredienser til ovnbagte rodfrugter med kikærterCa. 1,2 kg blandede rodfrugter (kålrabi,
Af: af Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/e8768cc76b3d4915b6a4f9e898a6a011.jpg

TID: 1 god time + udblødning og kogning af kikærter

Ingredienser til ovnbagte rodfrugter med kikærter

Ca. 1,2 kg blandede rodfrugter (kålrabi, persillerod, gulerod, pastinak)
2 rødløg
4 pillede hvidløgsfed
4 dl kogte kikærter tilberedt efter anvisningen (eller 1 ds kogte kikærter)
Oliven- eller rapsolie
Salt, peber
Timiankviste
Citronsaft

Tilbehør til ovnbagte rodfrugter:
Salat med creme fraiche­dressing, og evt. kartofler

Skræl rodfrugterne og skær dem i bjælker eller både.

Skær rødløgene i både, og hvidløgs­feddene i skiver.

Bland det hele i et ovnfast fad, og vend rodfrugterne med olie, krydderier og lidt citronsaft.

Bag rodfrugter i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.

Vend de drænede kikærter i og bag de ovnbagte rodfrugter færdig i ca. 10 min.

Servér ovnbagte rodfrugter med salat og evt. kartofler.

Læs også