Ovnbagte rodfrugter med kikærter
TID: 1 god time + udblødning og kogning af kikærter
Ingredienser til ovnbagte rodfrugter med kikærter
Ca. 1,2 kg blandede rodfrugter (kålrabi, persillerod, gulerod, pastinak)
2 rødløg
4 pillede hvidløgsfed
4 dl kogte kikærter tilberedt efter anvisningen (eller 1 ds kogte kikærter)
Oliven- eller rapsolie
Salt, peber
Timiankviste
Citronsaft
Tilbehør til ovnbagte rodfrugter:
Salat med creme fraichedressing, og evt. kartofler
Skræl rodfrugterne og skær dem i bjælker eller både.
Skær rødløgene i både, og hvidløgsfeddene i skiver.
Bland det hele i et ovnfast fad, og vend rodfrugterne med olie, krydderier og lidt citronsaft.
Bag rodfrugter i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
Vend de drænede kikærter i og bag de ovnbagte rodfrugter færdig i ca. 10 min.
Servér ovnbagte rodfrugter med salat og evt. kartofler.