
Ost: Butterdejsstænger til ostebord
4. april 2011Butterdejsstænger
TID: CA. 45 MIN.
Det skal du bruge:
1 rulle butterdej
40 g parmesan eller anden hård ost med smag
2 spsk mælk
1 spsk birkes
1 spsk sesam
TILMELD DIG SØNDAGS NYHEDSBREV, OG FÅ REDAKTIONENS FAVORITOPSKRIFTER DIREKTE I DIN INDBAKKE!
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 220 grader.
Pak butterdejen ud. Lad den ligge på det medfølgende bage-papir. Skær den i 1 cm brede strimler med en skarp kniv.
Riv osten. Pensl dejen med mælk.
Drys parmesan ud på dejen - og sesam over den ene halvdel, birkes over den anden. Vrid strimlerne, så de bliver snirklede og læg dem på bagepapir på 1-2 bageplader.
Drys de kerner og osten, der ligger tilbage på bagepapiret, over stængerne.
Bag dem i ca. 12 min. - de skal tage farve og være helt sprøde, før de tages ud af ovnen. Afkøl dem og spis dem samme dag, de er bagt.
TIP: Drys evt. paprika, chili eller finthakkede valnødder over stængerne.
PARMESAN
er en italiensk, fast, halvfed komælksost, ofte med små hvide krystaller, der indikerer lang modning - i reglen mindst 22 måneder.
Først da har osten den rigtige, let saltede, karakteristiske smag og hårde konsistens.
Vild med ost...?
MAD MED OST
Alcasisk salat med comté-ostKartoffelsuppe med blå ost
Kalkun med ricottafyld
TILBEHØR OG DESSERT
ButterdejsstængerLynsnegle med gedeost
Ostekage med blåbær