Opskrift på udsøgt chokoladefondant
foto: Bjørn Jakobsen
Mangler du inspiration til festmenuens dessert, så prøv denne lækre chokolade fondant - et hit for alle der elsker chokolade
Ingredienser til chokoladefondant
100 g mørk chokolade
50 g sukker
100 g smør + ekstra til forme
40 g mel
6 past. æggeblommer, 3 bægre
1½ past. æggehvide, 1 bæger
Desuden:
½ liter god vaniljeis
8 chokoladekiks eller -vafler, evt. Oreo
Flormelis
Sådan laver du chokolade fondant
Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad. Tilsæt sukker og smør og rør til en blank masse. Hæld chokoladen i en skål, sigt melet i og rør æggeblomme og -hvide i. Rør dejen forsigtigt sammen med en dejskraber. Smør seks muffinforme, fordel chokoladeblandingen og sæt den i køleskabet i 2-3 timer.
Skær isen i 6 stænger. Rul hvert stykke i husholdingsfilm og læg dem tilbage i fryseren. Del chokoladekiksene, skrab cremen fra og blend kiksene fint.
Tænd ovnen på 200 grader og bag din fondanten i ovnen i 11-12 min. Din chokolade fondant skal stadig være bløde indeni. Lad chokolade fondanten stå på køkkenbordet i 2 min., inden den vendes ud af formen på en tallerken.
Tag isen ud af fryseren og rul i kiksekrymlen.
Servér dine lune chokolade fondanter med isruller, drys med flormelis og pynt med resten af drysset.