Mad
19. december 2013

Opskrift på udsøgt chokoladefondant

Elsker du chokolade, så er denne opskrift på chokoladefondant lige noget for dig. Intet mindre end den perfekte dessert.
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/12/52/madsag-nytaar/4-nytaar612x325.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Mangler du inspiration til festmenuens dessert, så prøv denne lækre chokolade fondant - et hit for alle der elsker chokolade

Ingredienser til chokoladefondant

100 g mørk chokolade
50 g sukker
100 g smør + ekstra til forme
40 g mel
6 past. æggeblommer, 3 bægre
1½ past. æggehvide, 1 bæger

Desuden:
½ liter god vaniljeis
8 chokoladekiks eller -vafler, evt. Oreo
Flormelis

LÆS OGSÅ: Lav en elegant nytårsmiddag med 5 retter, uden at stå i køkkenet hele dagen - se alle opskrifterne her

Sådan laver du chokolade fondant

Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad. Tilsæt sukker og smør og rør til en blank masse. Hæld chokoladen i en skål, sigt melet i og rør æggeblomme og -hvide i. Rør dejen forsigtigt sammen med en dejskraber. Smør seks muffinforme, fordel chokoladeblandingen og sæt den i køleskabet i 2-3 timer.

Skær isen i 6 stænger. Rul hvert stykke i husholdingsfilm og læg dem tilbage i fryseren. Del chokoladekiksene, skrab cremen fra og blend kiksene fint.

Tænd ovnen på 200 grader og bag din fondanten i ovnen i 11-12 min. Din chokolade fondant skal stadig være bløde indeni. Lad chokolade fondanten stå på køkkenbordet i 2 min., inden den vendes ud af formen på en tallerken.

Tag isen ud af fryseren og rul i kiksekrymlen.

Servér dine lune chokolade fondanter med isruller, drys med flormelis og pynt med resten af drysset.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs mere om:

Læs også