Opskrift på granité sunrise
foto: Bjørn Jakobsen
Dessert: Granité Sunrise (6 glas)
Ingredienser til Granité Sunrise
FAKTA OM IS
Semifreddo
Italiensk is - ordet betyder »halvkold«. Fryses ned - omrøring er unødvendig.
Parfait
Det franske svar på semifreddo. Parfait, der betyder perfekt, er den nemmeste is at lave, hvis man ikke har en ismaskine, for den skal ikke omrøres.
Sorbet
Bogstaveligt talt sukkervand tilsat smag. Sukker og vand koges til sirup og blandes med smag. Køles helt ned, inden indfrysning i ismaskine eller under omrøring.
Granitè
En let sukkerlage tilsat smag fra frugt, spiritus, kryddeurter, vin eller saft. Fryses til konsistens a la tø-sne og serveres som læske på varme dage eller mundrenser mellem middagsretter.
½ liter appelsinjuice
200 g sukker
1 spsk appelsinpasta, kan undlades
6 spsk grenadine Tequila, kan undlades
LÆS MERE: Vil du have flere opskrifter på lækre is, du kan lave sel, så find dem lige her!
Sådan laver du Granité Sunrise
Kog 1 dl juice og sukkeret, til det er opløst.
Bland resten af juicen i, og smag evt. til med appelsinpasta.
Kom saften i en form og frys den, til den er fast.
Skrab isen med en ske, så den ligner tø-sne og fordel i glas.
Hæld grenadine og evt. tequila over og servér straks.