
Opskrift: Hellefisk med avocadosalat

Foto: Anders Schønnemann
Hellefisk med avocadosalat til 4 personer
Ingredienser:
4 vagtelæg
Topping:
2 spsk. let olivenolie
2 tsk. friskrevet ingefær
saft + fintrevet skal af 1
limefrugt
1 lille moden avocado i små terninger
6 tynde grønne asparges i tynde skiver
2-3 fintsnittede forårsløg
150 g store rejer (frosne eller i saltlage)
1 bøtte frisk koriander eller dild, hakket
salt og kværnet peber
Endvidere:
8 store skiver røget hellefisk, laks eller tun i meget tynde skiver
Tilbehør:
ristet rugbrød i meget tynde skiver, evt. ristet flutes
Opskrift - Sådan gør du:
1. Kog vagtelæggene i præcis 2½ minut. Kom dem i koldt vand. Pil dem forsigtigt, og del dem, når de skal bruges.
2. Lav toppingen: Bland olien med revet ingefær, limesaft og -skal. Skær alle de grønne ting ud, og vend dem i. Skær rejerne i mindre stykker, og vend dem i sammen med hakket koriander. Smag til med salt og peber.
3. Bred fisken ud på tallerkener eller et flot fad, og fordel toppingen på midten. Pynt med de halve æg
Prøv også: Saltet torsk med igefær og lime >> (link fjernet)