Ølbraiserede svinekæber
Foto: Martin Tanggaard
Læg svinekæberne i en gryde, så klarer tiden resten - og du kan servere det møreste, mest velsmagende stykke svinekød, der findes. Kæberne er seje i fersk tilstand, fordi grisen bruger dem hele tiden, men i kødet gemmer sig stor smag. Server en luftig kartoffelmos til simreretten og måske en sprød salat med kål. Opskriften er til 2 sultne personer, og den tager ca. 1 time og 45 min. at lave.
Du skal bruge:
4-6 afpudsede svinekæber (bestilles evt. et par dage i forvejen)
Olivenolie og smør
Salt og peber
1 løg
1 gulerod
2 skiver knoldselleri
1 øl, 33 cl
1 dl æblemost
Majsstivelse
Akaciehonning
Tilbehør: Kartoffel-sellerimos og stegte svampe
Prøv også denne sunde ret med svinekæber
Sådan gør du:
Dup kæberne tørre og brun dem i lige dele olie og smør. Krydr med salt og peber. Tag dem op af gryden.
Hak eller skær løg, gulerødder og selleri i små tern og sauter dem i ca. 5 min. Tilsæt kæberne og hæld øl på. Fyld op med æblemost, så det lige dækker, og varm op til kogepunktet. Lad retten simre ved svag varme i ca. 1½ time, til kæberne er supermøre.
Tag kæberne forsigtigt op med en hulske. Kog væsken lidt ind, si den og jævn let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med honning, salt og peber. Læg kæberne tilbage i saucen og server med mos og stegte svampe.