Minifrikadeller på spyd med cremet pastasalat
Vi har i den by, jeg bor i, en dejlig sandwichbar ved banegården, og en af mest efterspurgte retter to-go er cremet pastasalat, her sammen med krydrede små frikadeller på spyd.
400 g hakket kalvekød med lav fedtprocent
2 bananskalotteløg
frisk basilikum
1 æg
2 spsk hvedemel
Havsalt og friskkværnet sort peber
300 g pasta, fx penne
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
200 g fromage frais
3 spsk let mayonnaise
Rør kalvekødet med et finthakket skalotteløg, hakket basilikum, æg, hvedemel, salt og peber.
Form frikadellerne og sæt dem på spyd sammen med det andet skalotteløg i mindre stykker. Steg spyddene i ovnen ved 200 grader i 12-15 min.
Kog pastaen, så den er al dente, og skyl den i koldt vand, indtil den er kold. Skyl peberfrugterne, rens dem og skær dem i mindre stykker og bland dem med pastaen.
Rør en dressing af fromage frais og mayonnaise, og vend den med pasta og peberfrugter. Frikadellespyddene serveres med pastasalat og lidt fintstrimlet basilikum.
Proteinenergi: 27 pct.
Fedtenergi: 23 pct.
Kulhydratenergi: 49 pct.
543 kcal pr. person d