Mette Blomsterbergs opskrift på bolcher
Fredag, 14. november 2014 - 10:30 Af Mette Blomsterberg, Foto: Lars Ranek fra bogen ”Blomsterbergs jul”
Opskriften giver ca. 40 bolcher
200 g isomalt bolche-sukker, f.eks. fra Blomsterbergs
1 par tynde engangshandsker
1 silikonemåtte, f.eks. fra Blomsterbergs
6-7 dråber anisolie, f.eks. fra Matas eller Urtegaarden
Prøv også Mette Blomsterbergs hjemmelavede karameller med salt
Sådan laver du dine egne bolcher
4-5 dråber rød frugtfarve. Smelt isomalten til gennemsigtig karamel i en kasserolle.
Læg imens alle redskaber frem, så du er 100 % klar – tag også engangshandskerne på.
Når isomalten er helt smeltet, tages kasserollen af varmen. Hæld massen ud på silikonemåtten. Tilsæt olie og farve, ælt det godt ind og lad massen ligge nogle min., til den får en hinde. Fold så måttens yderkanter skiftevis ind mod midten og ud igen, så bolchemassen blandes til en homogen klump, der igen danner hinde. Gentag processen nogle gange.
Når sukkermassen er så afkølet, at man kan begynde at røre ved den, trækkes den ud i en lang pølse og lægges sammen på midten. Træk igen massen ud i en lang pølse og læg igen sammen på midten.
Gentag, indtil bolchemassen begynder at sætte sig; det skal stadig være muligt at bøje den.
Træk bolchemassen ud i en lang, tynd pølse, diameter ca. 2 cm, og klip straks stykker á 2 cm. Vær opmærksom, for det skal gå hurtigt.
Lad bolcherne køle helt af ved stuetemperatur og opbevar dem i en tætsluttende beholder