Mette Blomsterbergs opskrift på æblechips med kanel
Fotos fra «Blomsterbergs lækkerier til hele familien« og »Blomsterbergs søde sager«, begge politikens forlag.
Du får cirka 25 æblechips med kanel og vanilje ud af denne opskrift
Ingredienser:
½ vaniljestang
(stangen bruges også)
200 g rørsukker
4 dl vand
Saft af 1 citron
4 faste æbler
1 tsk stødt kanel
Vild du have mere som æblechips? Prøv disse bagte marcipanæbler
Sådan laver du Mette Blomsterbergs opskrift på æblechips med kanel og vanilje
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
Kom den hjemmelavede vaniljesukker, den halve, tomme vaniljestang, resten af rørsukkeret, vand og citronsaft i en gryde og giv det et kort opkog. Tag gryden af varmen og lad lagen svale et par min.
Skær æblerne (med skræl) i tynde skiver (ca. 2 mm) og kom dem ned i den stadig lune lage. Lad skiverne trække i lagen, til den er blevet kold.
Tag derefter æbleskiverne op af lagen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir i ét lag.
Bag æblechipsene i ovnen ved 60 grader i 8 timer. Tag dem ud, drys dem straks med lidt stødt kanel og lad dem køle helt af ved stuetemperatur.
Opbevar æblechipsene tørt i en tætsluttende beholder. De kan holde sig i op til 4-5 dage.