Mad

Mega-maki med røget laks

Ugens mandagsopskrift er mega-maki med røget laks. Få opskriften her







3 dl sushiris
4½ dl vand
½ dl risvin eller æbleeddike
½ dl sukker
2 tsk. salt
ENDVIDERE:
6 plader noritang
100 g røget laks i tynde strimler
1 avokado i strimler
50 g babyspinat
2 forårsløg i tynde strimler
lidt ristede sesamfrø
TILBEHØR:
soja, gerne Kikkoman Sushi Soya
wasabi
gari (syltet sushi-ingefær)
Skyl risene, og kog dem i 2½ dl vand under låg i 12 minutter. Sluk for varmen, og lad risene trække i yderligere 12 minutter, eller følg anvisningen på pakken. Kog imens eddike, sukker og salt, til sukker og salt er smeltet. Vend den varme eddikelage med risene, og lad risene køle af.
Klip noritang-pladerne til, så de er rektangulære, og fyld dem med ris på ² af fladen. Læg laks, avokado, spinat og forårsløg ovenpå, drys med sesamfrø, og rul dem sammen. Servér rullerne hele som mega-maki, eller skær dem i skiver til maki. Giv soja, wasabi og gari til.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Tirsdag OnsdagTorsdagFredag

Læs mere om: