
Mad
Marokkansk grøntsagsgryde
14. december 2017af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Denne lunende og lækre gryde gør det nemt for én at få spist sine grøntsager. Her får du opskriften på marokkansk grøntsagsgryde
Marokkansk grøntsagsgryde
Tid: 30 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 2 løg 3 fed hvidløg 2 cm frisk ingefær 1 spsk. olivenolie til stegning 250 g søde kartofler 1 aubergine 1 tsk. koriander 1 tsk. paprika 1 tsk. kanel 140 g tomatpuré 2 dåser hakkede tomater ½ l grøntsagsbouillon 1 håndfuld tørrede figner 1 dåse kikærter saft af ½ citron salt og friskkværnet peber COUSCOUS 8 dl kogende vand 4 dl couscous
TIL SERVERING 50 g mandler bredbladet persille ½ granatæble græsk yoghurt PRØV OGSÅ: Italiensk oksegryde med rodfrugter
Opskrift - sådan laver du marokkansk grøntsagsgryde
1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Svits det hele i olie i en gryde. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Lad dem stege med i gryden. Skyl aubergine, skær i tern, og vend dem i gryden sammen med koriander, paprika og kanel. Lad det stege i 5 minutter, og tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon. Lad det simre i 30 minutter under låg, til kartoflerne er møre. Skær figner i grove tern, afdryp kikærterne, og tilsæt begge dele. Smag til med citronsaft, salt og peber, og lad retten simre i 10 minutter. 2. COUSCOUS: Hæld vandet over couscous i en skål, og lad det trække i 10 minutter. 3. SERVERING: Rist og hak mandlerne. Skyl og hak persille groft. Pil kernerne ud af granatæblet. Servér retten med couscous, og top med yoghurt, mandler, persille og granatæblekerner.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Pizza med rødbede, sprød grønkål og feta - Få opskriften her
Tirsdag: Andelår med ristet rosenkålssalat - Få opskriften her
Torsdag: Julekrydrede frikadeller og fennikelslaw - Få opskriften her
Fredag: Kulmule med gnocchi og ristet blomkål - Få opskriften her