https://imgix.femina.dk/media/2d2ee41fabee472296295283eb5420ff.jpg
Mad

Marineret herregårds-kotelet med krydderurter

12. oktober 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Koteletterne bliver lækre med en frisk marinering. Men husk, at friske krydderurter skal skylles grundigt og duppes helt tørre i et viskestykke, inden de drysses på råt kød
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 tykke herregårdskoteletter med ben
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af ½-1 citron
  • kværnet Pasta Rossa-blanding fra Santa Maria (el. krydret peberblanding)
  • salt

BULGURSALAT:

  • 1½ dl bulgur
  • 3 dl vand + salt
  • saft af 1 citron
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1-2 courgetter i små terninger
  • 1 lille bakke cherrytomater i terninger
  • hakket dild og timian

Dup kødet tørt. Skyl krydderurterne grundigt, og dup dem tørre. Hak dem. Læg kødet i et lille fad med kant, og dryp olie og citronsaft over. Kværn rigeligt af Pasta Rossa-blandingen henover, og drys med timian og rosmarin. Vend det godt, så alt er dækket. Stil koteletterne et køligt sted i 1 time eller længere. Tag dem ud i god tid inden stegningen.
Lav salaten imens: Kog bulguren i letsaltet vand i 12 minutter. Sluk, og rør den igennem med olie og citron. Lad den køle af. Vend de skårne grøntsager og dild og timian i. Smag til med salt og peber.
Varm en grillpande godt op. Steg koteletterne, først på fedtkanten. Vend dem, og drys med salt. Gril hver side i 4-5 minutter. Tjek ved benet, om de er tilpas stegte. Servér dem med bulgursalat og citronbåd til.

Læs også