Mandel-hasselnød-kakao-daddel-appelsin-kage
foto: fra bogen
Mandel-hasselnød-kakao-daddel-appelsin-kage (8-10 portioner)
Det skal du bruge:
Tips!
Du kan også...
- ..komme blåbær i kagen. Rør dem i dejen, når den er kørt færdig på foodprocessoren. Hvis du har kakao-nibs, kan du også drysse dem i dejen.
- ..servere kagen toppet med skyr, yoghurt naturel, cremefraiche eller lidt økologisk flødeskum.
• 400 g tørrede dadler uden sten
• 100 g mandler
• 100 g hasselnødder
• 2 bananer, skrællede
• 1-2 dl rent kakaopulver
• 1 dl ekstra jomfrukokos- eller hasselnøddeolie + ekstra olie til formen
• Fintrevet skræl og friskpresset saft af 1 økologisk appelsin
• 1 tsk. vaniljepulver eller ½ stang vanilje, finthakket
• 2 tsk. stødt kanel
• En meget lille knivspids hav- eller stensalt
• En meget lille smule friskkværnet sort peber
• 6 mellemstore økologiske æg
Sådan gør du:
Kom dadler, mandler, hasselnødder, bananer, kakaopulver, olie, appelsinsaft og -skræl, vanilje, kanel, salt og peber i en foodprocessor, og tænd for den.
Lad massen køre i et par minutter, til den samler sig til en konsistens som en våd og grov figenstang. Kom æggene i foodprocessoren, mens den kører - tilsæt et eller to ad gangen. Efter et minut eller to har du en tyk, luftig og helt glat "chokolade"-dej.
Kom dejen i en smurt rund tærteform, og giv kagen 35-40 minutter i en 160 grader varm ovn. Tjek, at den ikke bliver brændt på overfladen. Den skal være gylden, men den må ikke blive branket. Lad kagen køle ned, før du serverer den.
Prøv også disse opskrifter uden sukker:
Jordbær-peanutbutter-softice med basilikum-ærtecreme
Blåbærsoftice med cashewcreme
Bananer med lakridspulver, kakao-nibs og granatæblepulver