Lav dine egne honningkarameller
Foto: Marianne Leth
Opskrift på honningkarameller
Charlotte Vigel, der nok er bedre kendt som popikonet Tiggy, har åbnet et karamelkogeri i København.
Her får du en af hendes lækre opskrifter på de søde karameller:
Ingredienser til honningkarameller
250g sukker
2,5 dl fløde
125g honning
125g glukose
25g smør
5 g salt
Lidt vanilje efter smag
Et sukkertermometer
LÆS MERE: Har du lyst til at forsøge dig med en anden slags karameller, så kan du her få Mette Blomsterbergs opskrift på lakridskarameller.
Sådan laver du honningkarameller
Kog sukker og salt med en lille smule vand til sukkeret er helt opløst.
Tilsæt smør og lad det smelte
Tilsæt honning og glukose, og lad det opløse.
Tilsæt fløde
Lad karamelmassen koge til ca. 125 grader (her skal du bruge sukkertermometeret)
Nar karamelmassen er færdigkogt, hældes den i en bradepande og stilles til side. Ikke i køleskab, da dette vil danne kondens og få massen til at klistre.
Pas på ikke at arbejde med massen for tidligt, da den holder sig varm længe, og du derfor nemt kan brænde dig.
Klip karamelmassen i passende mundrette stykker - ryst dem i flormelis så de ikke klistrer sammen - eller pak dem i cellofanpapir.
Karamellerne skal ikke i køleskab, men blot opbevares ved stuetemperatur.
Er du helt vild med kage?
På facebook-gruppen "Jeg elsker kage" er næsten 25.000 kage-entusiaster samlet, og deles om opskrifter, tips og gode idéer. Bliv fodret med skønne kage-opskrifter og få gode tips af ligesindede. Læs mere på www.facebook.com/elsker.kage eller vær med i gruppen lige HER.