https://imgix.femina.dk/media/article/1449-mad-2.png
Mad

Lammekoteletter med couscoussalat

24. februar 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme december-retter. Her får du opskriften på lammekoteletter med couscoussalat
4 personer
Tid i alt 25 min

LAMMEKOTELETTER

  • 4-6 lammekoteletter
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

COUSCOUSSALAT

  • 200 g couscous
  • 1 usprøjtet citron
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt frisk mynte
  • 10-12 tørrede abrikoser
  • 50 usaltede pistacie-nødder

Couscous smager ikke af så meget i sig selv, men tager smag af det, den blandes med og er helt perfekt til lammekoteletter. Og så er der aftensmad til hele familien på bare 25 minutter

1. Couscoussalat: Hæld couscous i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker. Dæk skålen med alufolie, og lad couscoussen trække i ca. 15 minutter. Riv og pres citronen. Rør citronsaft, citronskal, olivenolie, salt og peber i skålen med couscous – brug en gaffel, så grynene skilles ad. Hak mynte. Skær eller klip abrikoser i fine strimler. Bland mynte og abrikoser med pistacienødder og couscous.

Lammekoteletter: Steg lammekoteletterne på en varm pande i lidt olivenolie i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér lammekoteletter med couscoussalat og evt. groft brød.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Pasta med koriander-mynte-pesto – Få opskriften her

Omelet med parmaskinke, tomater og purløg – Få opskriften her

Rib eye med frisk grønkålssalat – Få opskriften her

Laks med blomkålssalat – Få opskriften her

Læs også