
1. Tænd ovnen på 175°. Skræl knoldselleri, rødbeder, gulerødder og ingefær, og skær dem i små tern. Fordel rodfrugter og ingefær i et ovnfast fad foret med bagepapir. Dryp med olie, og bag dem i ovnen i 15 minutter. Tag fadet ud af ovnen. Fjern skindet på laksefileterne, og læg dem oven på rodfrugterne. Krydr med salt og peber, sæt fadet tilbage i ovnen, og steg retten i yderligere 10 minutter.
2. Tranebærpasta: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Vend den afdryppede pasta med olie og tranebær, og servér som tilbehør til laks og rodfrugter. Drys retten med fintrevet citronskal og plukket persille.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin - Få opskriften her
Onsdag: Andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål - Få opskriften her
Torsdag: Frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat - Få opskriften her
Fredag: Flæskesteg med bagte rodfrugter og jordskoksalat - Få opskriften her