Mad

Laks med sød chilisauce og asparges

af Louisa Lorang 19. juli 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er laks med sød chilisauce og asparges. Få opskriften her

300 g laks uden skind og ben½ dl sød chilisauce1 spsk. flydende honning3 spsk. limesaft1 spsk. revet ingefærsaltENDVIDERE:1 bundt grønne aspargeslidt smør1 spsk. ristede sesamfrø1 lille knold ingefær i tynde strimler½ bundt koriander, plukket½ bundt forårsløg, i tynde strimlerlidt limesaftTILBEHØR:kogte ris, gerne grovelimebådeLæg laksen på bagepapir på en bageplade. Rør chilisauce, honning, limesaft og ingefær sammen, og fordel saucen på laksestykkerne. Drys med salt, og bag laksen i en forvarmet ovn ved 175° i ca. 15 minutter, eller til laksen er akkurat tilberedt.Knæk imens den nederste, træede del af aspargesene, og kassér den. Damp aspargesene med en smule vand tilsat smør og salt i et minut eller to. Dræn vandet fra, og vend de varme asparges med ristede sesamfrø.Anret asparges og laks, og top med en lille salat af ingefær, koriander og forårsløg vendt med lidt limesaft. Servér straks med ris og limebåde til.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER