Mad
22. november 2012

Kyllingesalat med perlebyg

Opskrift: Prøv denne fantastiske og mættende salat med perlebyg - den er grov og kan sagtens være hovedmåltid
Af: Gitte Heidi Rasmussen
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/11/47/madsag/salat1-612x325.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Kyllingesalat med perlebyg (Tid: 20 min.)

Ingredienser
100 g perlebyg
300 g kyllingefilet
1 stort æble
1 spsk citronsaft
½ tsk karry
1 spsk olivenolie
Salt, peber
300 g spidskål
100 g groft brød

LÆS MERE: Prøv flere grove, mættende og velsmagende salater - SØNDAG har samlet de 3 bedste, se dem her

Fremgangsmåde
1. Kog perlebyggen mør i letsaltet vand som anvist på emballagen.

2. Steg kyllingefileterne i 10-12 min., afkøl og skær dem i skiver.

3. Skær æblet i meget tynde skiver, så der kun er kernehuset tilbage. Vend straks æblestykkerne i en marinade af citronsaft, karry og olivenolie og krydr med salt og peber.

4. Bland æblestykkerne med perlebyg, kyllingekød samt snittet spidskål.

5. Bland salaten og servér med groft brød.

Energi pr. person: 624 kcal
Fordelt på: protein 28%,
kulhydrat 51%, fedt 21%

Læs også