Kyllingebryst med dampede grønne asparges til 4 personer
Tid: 20 min. Ovntid: 25 min. Spæde asparges er forårets konge på middagsbordet. Spis evt. brød eller frisk pasta til retten.
INGREDIENSER
4 kyllingebrystfileter 2 dl hvidvin 20 g smør 1 håndfuld frisk timian 2 fed hvidløg i skiver 4 stykker alufolie
DAMPEDE ASPARGES 2 bundter grønne asparges lidt olivenolie 25 g parmesan 1 håndfuld pinjekerner salt
Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med dampede grønne asparges
1. Tænd ovnen på 220°. Læg 4 store stykker alufolie på bordet, og placér en kyllingefilet i midten af hvert stykke alufolie. Fold kanterne på alufolien opad, og hæld ½ dl hvidvin ved hver kyllingefilet. Fordel smør, timian og hvidløg skåret i tynde skiver oven på kyllingefileterne. Luk alufolien omhyggeligt sammen omkring kyllingefileterne, og læg dem i en bradepande. Steg dem i ovnen i 25 minutter. 2. Dampede asparges: Skyl aspargeserne, og bræk den nederste, lidt træede ende af. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og læg aspargeserne i det kogende vand i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske, og læg dem i et fad. 3. Dryp med lidt olivenolie, og drys med revet parmesan. Rist pinjekernerne let på en tør pande med lidt salt, og drys dem over aspargeserne i fadet. Servér som tilbehør til kyllingepakkerne.
TIP: Tynde, fine asparges er de mest delikate.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER Hakkebøffer med papas bravas - Få opskriften her
Pasta med citronflødesovs og grøn salat - Få opskriften her
Rødspætter med nye kartofler og persillesauce - Få opskriften her
Røræg med laks og spinat - Få opskriften her