Mad
7. april 2014Kyllingebryst med dampede grønne asparges
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter du kan lave på en halv time. Her får du opskriften på kyllingebryst med dampede grønne asparges
Af: af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Kyllingebryst med dampede grønne asparges til 4 personer
Tid: 20 min. Ovntid: 25 min. Spæde asparges er forårets konge på middagsbordet. Spis evt. brød eller frisk pasta til retten.INGREDIENSER
4 kyllingebrystfileter 2 dl hvidvin 20 g smør 1 håndfuld frisk timian 2 fed hvidløg i skiver 4 stykker alufolie DAMPEDE ASPARGES 2 bundter grønne asparges lidt olivenolie 25 g parmesan 1 håndfuld pinjekerner saltOpskrift - sådan laver du kyllingebryst med dampede grønne asparges
1. Tænd ovnen på 220°. Læg 4 store stykker alufolie på bordet, og placér en kyllingefilet i midten af hvert stykke alufolie. Fold kanterne på alufolien opad, og hæld ½ dl hvidvin ved hver kyllingefilet. Fordel smør, timian og hvidløg skåret i tynde skiver oven på kyllingefileterne. Luk alufolien omhyggeligt sammen omkring kyllingefileterne, og læg dem i en bradepande. Steg dem i ovnen i 25 minutter. 2. Dampede asparges: Skyl aspargeserne, og bræk den nederste, lidt træede ende af. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og læg aspargeserne i det kogende vand i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske, og læg dem i et fad. 3. Dryp med lidt olivenolie, og drys med revet parmesan. Rist pinjekernerne let på en tør pande med lidt salt, og drys dem over aspargeserne i fadet. Servér som tilbehør til kyllingepakkerne. TIP: Tynde, fine asparges er de mest delikate. UGENS ANDRE OPSKRIFTERHakkebøffer med papas bravas - Få opskriften her
Pasta med citronflødesovs og grøn salat - Få opskriften her
Rødspætter med nye kartofler og persillesauce - Få opskriften her