Mad

Kylling og blomkål i butter curry

af Louisa Lorang 18. april 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er kylling og blomkål i butter curry. Få opskriften her

Jeg elsker denne her slags mad. Cremet, krydret og med masser af smag og kærlighed.

Kylling og blomkål i butter curry til 2 personer (40 min.)

Ingredienser:kyllingevinger og lår fra mandag2 spsk. smør2 spsk. olie2 løg i tynde både2 fed hvidløg i tynde skiver2 tsk. knust spidskommen1 tsk. gurkemeje1 tsk. garam masala1 spsk. hakket ingefær1 grøn chili, hakket og evt. befriet for kerner1 dåse hakkede tomater, 400 g2-4 dl vand½ blomkål i mundrette buketter200 g græsk yoghurt 10 %saltlidt plukket koriander

Tilbehør: kogte fuldkornsrismangochutney

Opskrift - Sådan laver du kylling og blomkål i butter curry:

1. Brun kyllingen i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie i en varm gryde. Tilsæt løg, og lad dem stege med kort.

2. Kom hvidløg, spidskommen, gurkemeje, garam masala, ingefær og chili ved, og sautér kort - måske ½ minut.

3. Tilsæt tomater og lidt af vandet, og lad det hele simre i 30-35 minutter. Tilsæt blomkål, og lad dem simre i et par minutter, til blomkålen er knap mør. Kom yoghurt i, og lad det varme op.

4. Smag til med salt, og servér straks toppet med lidt plukket koriander og med ris og chutney til.

TIP: Det er vigtigt, du vælger en 10-%'s-yoghurt - vælger du én med lavere fedtprocent, har retten nemt ved at skille. Lad heller ikke yoghurten koge, blot lige varme med. Den må i øvrigt gerne skille en smule, synes jeg.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med rabarberchutney og peberrods-tzatziki - Få opskriften her

Onsdag: Krebinetter med lun hjertesalat - Få opskriften her

Torsdag: Ristet torskerogn med peberrods-yoghurt - Få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter med boghvede-tabouleh - Få opskriften her