Kylling »cassoulet«
TID: 1 time
Alt-i-en gryde med kylling, parmaskinke, champignoner og bønner. Servér den med let mosede kartofler og masser af frisk timian.
1 kylling, ca. 1,3 kg
½ spsk olivenolie
1 pk. parmaskinke, 70 g
250 g champignoner
2 løg
1 fed hvidløg
5 dl hønsebouillon
3 kviste frisk timian
1 dåse borlotti-bønner
Salt og peber
Tilbehør:
800 g kartofler
1 spsk olivenolie
1 potte frisk timian
1. Parter kyllingen. Varm olien i en gryde med slip-let-belægning og brun kyllingen - først på skindsiden.
2. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær parmaskinken i strimler. Hak løgene. Kom champignoner, parmaskinke, løg og presset hvidløg i gryden og vend det forsigtigt sammen.
3. Hæld bouillon over kyllingen og tilsæt timian. Lad kyllingen simre under låg i ca. 30 min.
4. Skræl kartoflerne og kog dem møre. Skyl og afdryp bønnerne. Kom dem i gryden og lad den simre i yderligere 5 min. Smag til med salt og peber.
5. Hæld kogevandet fra kartoflerne og mos dem let med en gaffel. Dryp olien over og pynt med frisk timian. Server til kyllingen.
Energi pr. person 490 kcal.
Fordeles på: protein 34%, kulhydrat 37%, fedt 29%
Tips: Jeg bruger italienske borlotti-bønner, som kan købes kogte på dåse i velassorterede supermarkeder.
Da fedtet på kyllingen sidder lige under skindet, er det nemt at fjerne overflødigt fedt. Tilbered dog kyllingen med skind, for det giver masser af smag.