
Mad
Krydret kyllingebryst med røsti og bagte grøntsager
8. december 2016af Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
Hvis der er røsti tilovers, kan du servere dem dagen efter med cremefraiche, kaviar og et drys purløg. Her får du opskriften på krydret kyllingebryst med røsti og bagte grøntsager
Krydret kyllingebryst med røsti og bagte grøntsager
Tid: 40 minutter. Ovntid: 35 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 4 kyllingebrystfileter, gerne med skind saft af 1 citron 4 spsk. olivenolie 2-3 kviste timian salt og friskkværnet peber 4 fed hvidløg BAGT RØDKÅL OG RØDBEDE 500 g rødbeder 500 g rødkål 3 spsk. balsamicoeddike 4 spsk. olivenolie 2 spsk. honning salt og friskkværnet peber RØSTI 500 g bagekartofler salt og friskkværnet peber 1 rødløg 3 spsk. hvedemel 1 æg olie til stegning ½ bundt bredbladet persille PRØV OGSÅ: Rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat
Opskrift - sådan laver du krydret kyllingebryst med røsti og bagte grøntsager
1. Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingefileterne i en lille bradepande. Dryp kødet med citronsaft og olie, og krydr med timian, salt og peber. Læg de hele hvidløgsfed med skal på rundt i fadet. Steg kyllingefileterne i ovnen i 30-35 minutter, til skindet er sprødt. 2. BAGT RØDKÅL OG RØDBEDE: Skræl rødbederne, og skær dem i grove stykker. Skær rødkål i tykke skiver. Fordel begge dele i en bradepande. Dryp med balsamico, olie og honning. Krydr med salt og peber, og bag grøntsagerne i ovnen sammen med kødet i ca. 35 minutter. 3. RØSTI: Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Pres væden af dem ved at vride dem i et rent viskestykke. Bland de revne kartofler med salt og peber i en skål. Pil og hak rødløg fint. Rør løg og mel i kartoflerne. Pisk ægget sammen, og bland det i kartoffelmassen. Opvarm en pande med rigelig olie. Form små flade kartoffelkager, og steg dem i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Pynt med hakket persille, og servér til kyllingefileterne sammen med de hele hvidløgsfed og bagte grøntsager.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Bagt laks med pasta og grøntsagschips - få opskriften her
Onsdag: Krydrede svinekoteletter med kartofler, æbler og svesker - få opskriften her
Torsdag: Perleotto med rødkål og bagt butternutsquash - få opskriften her
Fredag: Appelsinstegt and og rissalat med bønner og mandler - få opskriften her