kanelbrød
Mad

Kanelbrød a la Timm Vladimir

14. november 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Denne version af de klassiske kanelsnegle sørger for, at remoncen bliver, hvor den skal, og ikke løber ud på bagepapiret. Her får du Timm Vladimirs opskrift på et superlækkert kanelbrød

Kanelbrød a la Timm Vladimir

Tid: 25 minutter. Hævetid: I alt 1 time og 30 minutter. Bagetid: 25 minutter DET SKAL DU BRUGE 4 dl mælk 25 g gær 2 æg 2 spsk. sukker 750 g hvedemel 75 g smør 1 tsk. salt 1 brødform lidt smør til formen 1 æg til pensling
REMONCE 150 g brun farin 1½ spsk. kanel 200 g blødt smør PRØV OGSÅ: Skift kanelbrød ud med en lækker æble-kanel-kage med chokoladestykker

Opskrift - sådan laver du kanlebrød a la Timm Vladimir

1. Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm, og opløs gæren i mælken. Pisk æg og sukker i, og tilsæt melet, lidt ad gangen. Rør smør og salt i, og ælt dejen, til den er ensartet. Lad dejen hæve i 1 time. 2. REMONCE: Rør farin og kanel sammen med det bløde smør. 3. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og fordel remoncen i et jævnt lag oven på dejen. Rul dejen sammen, og skær den i skiver. Læg dem i en smurt brødform, lettere tilfældigt oven på hinanden, og lad kanelbrødet efterhæve i 30 minutter. 4. Forvarm ovnen til 200°. Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det i ovnen i 25 minutter. PRØV OGSÅ: Brydebrød med lækkert fyld
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også