
Mad
Kachumbari
25. oktober 2011af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
En stærk tomatsalat, der typisk serveres til den afrikanske ret, Nyama Choma.
En stærk tomatsalat, der typisk serveres til den afrikanske ret, Nyama Choma.
Kachumbari (tid: 15 min.)
1 løg
4 tomater
1 bdt. koriander
Lime
Skær chilien i tynde skiver - lad kernerne være.
Pil løget og hak det fint.
Skyl tomaterne og hak dem groft.
Vend alle ingredienserne med groft hakket koriander og smag til med limesaft.
Serveres til Nyama Choma
Te eller øl, f.eks. Jacobsen Pale Ale med duft af citrus, matcher den kenyanske middag.
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag gerne til opskriften i kommentarfeltet forneden.
Spis og hjælp kenyanske kvinder - læs mere HER.
Psst... Du kan også vinde en safari!
Her får du opskrifterne på 6 traditionelle retter fra det kenyanske køkken
Svampe currySpicy avocadoPawpaw TailKachumbariNyama ChomaTamu-Tamu
GODE TIPS!
- Te eller øl, f.eks. Jacobsen Pale Ale med duft af citrus, matcher den kenyanske middag.
- Vil du gøre noget særligt ud af din kenyanske aften - eller mangler inspiration-, skal du besøge African Touch i København. Her finder du et væld af masker, figurer og tallerkener og tekstiler. Se meget mere på www.africantouch.dk
- Hvis du vil lære at lave mad fra hele verden, så læs mere i Nikolaj Kirks rejsekogebog »Mit lykkelige køkken« og lav mad fra f.eks. Tobago, Madagaskar og Kap Verde. Politikens Forlag, 352 sider, 350 kr.
- Alverdens småretter finder du i Anne Hjernøes »AnneMad med mere«, som tager dig med på en gastronomisk rejse gennem de mest populære køkkener i fjerne lande. Politikens Forlag, 272 sider, 300 kr.