Annonce
Hovedretter

Vegetar-favorit: Frikadeller med havreris og grøntsager

Prøv en virkelig velsmagende vegetarisk version af de klassiske frikadeller fyldt med smag og havreris.

Vi tager gerne kødfrie dage derhjemme, men det er nu rart, måske særligt for ungerne, når der er noget varmt, genkendeligt og tilberedt på menuen. Frikadellerne her er lavet på havreris, som er et nyt alternativ til de hvide ris, og som kan anvendes på helt samme måde. Her har vi brugt dem sammen med friske krydderurter og grøntsager, og resultatet er et sikkert hit på middagsbordet.

Se her, hvor let det er at lave frikadeller med havreris:

Havrerisen gør ikke bare, at vegetardellerne her smager godt, de mætter også godt. Det skyldes, at havreris indeholder 67 procent mere protein og 7,5 gange så mange kostfibre som hvide ris. Her har vi serveret frikadellerne med en enkel grøn salat og et godt stykke surdejsbrød, men man kunne også vælge at bruge dem i f.eks. wraps med grøntsager og dressing. Er man til ost, kan man også tilsætte feta til farsen.

Havreris, som er den ingrediens, der fylder mest her, kan også bruges til alt, vi normalt bruger de almindelige hvide ris til. Så uanset om der er fried rice, sushi eller boller i karry i madplanen, kan havreris være med. Smagen er mild og fyldig, og der er et passende bid, der kan tilpasses i kogetiden, som er på 13 minutter. Her er det altså ret nemt at skifte de almindelige hvide ris ud med et mere klimavenligt alternativ.

Frikadeller med havreris og grøntsager

Ingredienser

200 g Fazer havreris

1 løg

1 fed hvidløg

1 gulerod

½ squash

1 håndfuld frisk koriander

1 håndfuld bredbladet persille

1½ dl havregryn

3 spsk. rasp

1 æg

1 tsk. stødt spidskommen

1 knsp. cayennepeber

Salt og peber

Olivenolie til stegning

Sådan gør du

Kog havrerisene efter anvisningen på pakken. Pil og hak løg og hvidløg groft. Skræl guleroden, og riv den på et rivejern. Skyl squashen, og skær den i grove tern. Skyl og hak krydderurterne.

Hæld løg, hvidløg, gulerødder og squash i en foodprocessor eller minihakker, og blend det til en ensartet masse. Vend grøntsagerne sammen med de kogte havreris. Tilsæt havregryn, krydderurter, æg og rasp. Bland farsen godt sammen – den må ikke være for våd, så justér evt. med mere rasp.

Varm olien op på en pande. Form frikadellerne med den ene hånd og en ske, og læg dem på panden. Steg frikadellerne, til de er sprøde og gyldne på begge sider. Servér med en grøn salat og godt brød til.

Om Fazer Havreris

Havreris er lavet af 100% nordisk kvalitetshavre, som er kendt for at være verdens bedste. Smagen er mild og rund, og havreris kan spises både kolde og varme og bruges til alt det, du normalt bruger almindelige ris til. Et højt indhold af protein, fiber og sunde fedtsyrer gør havreris til et sundt valg til måltidet, og så kan de nydes med god grøn samvittighed, for klimapåvirkningen er kun en sjettedel sammenlignet med almindelige hvide ris importeret fra f.eks. Thailand. Se meget mere om Fazer Havreris her.