Hovedretter

Sprødstegt fisk med glasnudelsalat og peanuts

Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme retter der ikke kræver lang tid i køkkenet. Her får du opskriften på sprødstegt fisk med glasnudelsalat og peanuts

Sprødstegt fisk med glasnudelsalat og peanuts til 4 personer

Glasnudelsalaten får masser af smag fra lime, fiskesauce og chilier.
 
INGREDIENSER
800 g rødfiskefileter 
med skind
olie til stegning
 
GLASNUDELSALAT
200 g glasnudler
2 friske grønne chilier
2 spsk. fiskesauce
½ dl friskpresset limesaft
2 spsk. sukker
2 agurker
120 g gulerødder
50 g salte peanuts
 
TIL SERVERING
1 bundt frisk koriander
2 skalotteløg
 

Opskrift - sådan laver du sprødstegt fisk med glasnudelsalat og peanuts

 
1. Glasnudelsalat: Læg nudlerne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad det stå i 5 minutter. Lad herefter nudlerne dryppe af i en si, og hæld dem tilbage i skålen. Hak chilierne fint. Rør chili, fiskesauce, limesaft og sukker sammen i en skål, og hæld dressingen over nudlerne. Skræl agurkerne; flæk dem, skrab kernerne ud, og skær agurkerne i skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i lange stænger. Bland agurker og gulerødder med nudlerne. Fordel nudelsalaten på et fad, og drys peanuts over.
 
2. Steg fiskefileterne i lidt olie på en varm pande i 2-3 minutter på hver side, til de er sprøde.
 
3. Servering: Pil skalotteløgene, og skær dem i fine skiver. Anret fisken oven på nudlerne, og pynt med plukket koriander og skalotteløg.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Ricottatærter med lime og friske tomater - Få opskriften her

Limestegt kylling med søde kartoffelfritter - Få opskriften her

Pasta med aubergine-tomat-sauce - Få opskriften her

Misomarineret oksekød med auberginesalat - Få opskriften her