Torsdag, 16. november 2017 - 7:14 - af Emma Martiny, Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Sellerideller og grønkålssalat med perlebyg
Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
300 g knoldselleri
30 g friskrevet parmesan
1 fed hvidløg
1 løg
2 æg
1 dl finvalsede havregryn
salt og friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning
GRØNKÅLSSALAT
3 dl perlebyg
5 stilke frisk grønkål
50 g valnødder
30 g tørrede tranebær
DRESSING
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du sellerideller og grønkålssalat med perlebyg
1. Skræl selleri, og riv den fint. Riv parmesan fint. Pil og pres hvidløg. Pil løget, og riv det. Rør selleri, parmesan, hvidløg, løg, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars i en skål. Form ca. 14 frikadeller, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er faste og lysebrune.
2. DRESSING: Ryst eller rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til.
3. GRØNKÅLSSALAT: Kog perlebyg efter anvisningen på pakken, og lad den køle lidt af. Skyl grønkål, og riv bladene fra stilkene. Kom kålbladene i en stor skål. Hæld dressingen over, og massér den ind i kålbladene med dine hænder, indtil kålen bliver blød. Tilsæt kogt perlebyg, og vend rundt. Rist valnødderne på en tør pande; hak dem groft, og drys dem over salaten sammen med tranebær. Servér sammen med de lune sellerideller.