sellerideller
Hovedretter

Sellerideller og grønkålssalat med perlebyg

Grove grøntsager i både salat og deller – så kommer du godt og sundt i gang med ugen. Her får du opskriften på sellerideller og grønkålssalat med perlebyg

Sellerideller og grønkålssalat med perlebyg 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
300 g knoldselleri
30 g friskrevet parmesan
1 fed hvidløg
1 løg
2 æg
1 dl finvalsede havregryn
salt og friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning
 
 
GRØNKÅLSSALAT
3 dl perlebyg
5 stilke frisk grønkål
50 g valnødder
30 g tørrede tranebær
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
DRESSING
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Vild med de grove sellerideller? Så prøv også disse sprøde rodfrugtdeller med grønkålsraita og parmaskinke
 

Opskrift - sådan laver du sellerideller og grønkålssalat med perlebyg 

 
1. Skræl selleri, og riv den fint. Riv parmesan fint. Pil og pres hvidløg. Pil løget, og riv det. Rør selleri, parmesan, hvidløg, løg, æg, havregryn, salt og peber sammen til en fars i en skål. Form ca. 14 frikadeller, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er faste og lysebrune.
 
2. DRESSING: Ryst eller rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til.
 
3. GRØNKÅLSSALAT: Kog perlebyg efter anvisningen på pakken, og lad den køle lidt af. Skyl grønkål, og riv bladene fra stilkene. Kom kålbladene i en stor skål. Hæld dressingen over, og massér den ind i kålbladene med dine hænder, indtil kålen bliver blød. Tilsæt kogt perlebyg, og vend rundt. Rist valnødderne på en tør pande; hak dem groft, og drys dem over salaten sammen med tranebær. Servér sammen med de lune sellerideller.
 
TIP: Grønkålssalaten smager også skønt til almindelige frikadeller med svinekød.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Lasagne med butternutsquash – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med ristede rosenkål og bacon – Få opskriften her

Torsdag: Kulmule med salvie og ristet blomkål – Få opskriften her

Fredag: Coq au vin – Få opskriften her