Annonce
Hovedretter

Perfekt stegte bøffer med gorgonzola og svampe

Weekendmaden må godt kunne lidt ekstra - og det kan de her bøffer stegt i brunet smør med gorgonzola og timianstegte svampe i dén grad leve op til! Perfekt ret til gæstemenuen eller en romantisk middag for to.

Med den robuste Hard Face-stegepande fra Fiskars får de gode bøffer den behandling, de fortjener. Pandens tykke bund sikrer en effektiv varmefordeling, og den ekstremt holdbare slip let-belægning giver en perfekt og gylden stegeskorpe.

Bøffer med gorgonzola og timianstegte svampe

Tid: 20 minutter. Antal personer: 2

  • 2 bøffer af oksefilet eller mørbrad, ca. 3 cm tykke
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 75 g gorgonzola

Timianstegte svampe:

  • 300 g svampe, fx kejserhatte og portobello
  • 3 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • frisk timian

Tilbehør:

  • kogte kartofler, stegt polenta eller friskkogt pasta

 Fremgangsmåde:

  1. Timianstegte svampe: Rens svampene, og skær dem i tykke skiver. Pil rødløg, og skær dem i både. Pil hvidløg, og skær dem i tynde skiver.
  2. Varm panden op. Smelt smørret på panden, og lad det bruse af. Brun bøfferne hurtigt på begge sider, og læg dem til side.
  3. Kom lidt mere smør på panden, og steg svampe, rødløg og hvidløg i 2 minutter.
  4. Læg bøfferne tilbage på panden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side ved middel varme sammen med svampeblanding og timian.
  5. Krydr bøffer og svampe med salt og peber, læg en skive gorgonzola på hver bøf, og servér straks med det valgte tilbehør.

Med Fiskars Hard Face-produktserie får du: 

  • holdbar slip-let-belægning til de krævende opgaver
  • ekstra tyk aluminiumsbund, der sikrer en jævn og effektiv varmefordeling
  • et moderne og gennemført sort design
  • overlegen holdbarhed
  • fuldt produktsortiment, der dækker alle behov indenfor koge- og stegeopgaver i hjemmet

Se alle Fiskars Hard Face-produkter 

Læs mere om: