One-pot-pie med polenta-låg
Hovedretter

One-pot-pie med polenta-låg

Retten kræver, at du sætter den over i god tid, men ventetiden er det hele værd, for hver mundfuld smager af ren kærlighed. Her får du opskriften på one-pot-pie med polenta-låg

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 3 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kg oksebov (i tern)
150 g tørret chorizo
salt og friskkværnet peber
2 løg
5 fed hvidløg
4 laurbærblade
1 spsk. paprika, gerne røget
1 spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret rosmarin
5 dl rødvin
2 dåser hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
1 glas grønne oliven

POLENTA-LÅG

125 g polenta
¾ l vand
100 g parmesan
½ tsk. revet muskatnød
salt
lidt olie til pensling

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk oregano

Opskrift - sådan laver du One-pot-pie med polenta-låg 

 
1. POLENTA-LÅG: Hæld polentagryn i kogende vand, mens du pisker. Kog i ca. 15 minutter under låg, indtil grøden bliver sej og cremet. Tilsæt friskrevet parmesan, og smag til med muskatnød og salt. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir. Fordel polentagrøden på bagepapiret i et jævnt lag. Stil fadet på køl i 3 timer, så polentaen kan stivne.
 
2. Skær chorizo i grove skiver, og steg dem i en stor gryde, til de bliver let gyldne. Skær okseboven i 3 cm store tern. Krydr godt med salt og peber. Steg kødet sammen med chorizoen, så det bliver brunet på alle sider. Pil og hak løg og hvidløg, og lad dem svitse sammen med kødet under omrøring, til løgene er klare. Tilsæt laurbærblade, paprika, oregano og rosmarin, og lad det stege i et par minutter. Tilsæt derefter rødvin, hakkede tomater, tomatpuré og oliven. Lad retten simre under låg i ca. 3 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden, når du stikker til det med en grydeske. Smag til med salt og peber.
 
3. POLENTA-LÅG, FORTSAT: Tænd ovnen på 225°. Skær polentabunden i runde skiver ved at udstikke dem med et vandglas, og pensl skiverne med olie. Tag gryden af varmen, og placér polentaskiver på overfladen. Sæt gryden i ovnen i 15 minutter, til polentaen er sprød.
 
4. SERVERING: One-pot-pie serveres i gryden, så hver især ved bordet selv kan hælde op i skåle. Pynt med frisk oregano på toppen.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tunbøffer med grillet ananas-avocado-salsa – Få opskriften her

Tirsdag: Fried rice med kylling – Få opskriften her

Onsdag: Pizza med søde kartofler og pesto – Få opskriften her

Torsdag: Sandwich med røget hellefisk og cashewcreme – Få opskriften her