Hovedretter

Madplan: Risotto, laks og andebryst

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe, laks med tomat, stjerneanis og bagte rodfrugter og krydret andebryst, grønne linser med rødbeder og spinatsalat. Få alle opskrifterne her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med FEMINAs madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

 

FEMINAs madplan i denne uge byder på

Mandag: Jule-frikadeller med quinoa-bønne-salat - Få opskriften her

Tirsdag: Risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe - Få opskriften her

Onsdag: Stegt svinekam med sveske-abrikos-fyld og bagte kartofler - Få opskriften her

Torsdag: Laks med tomat, stjerneanis og bagte rodfrugter - Få opskriften her

Fredag: Krydret andebryst, grønne linser med rødbeder og spinatsalat - Få opskriften her

 

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

KØD OG FISK
1 kg hakket kalv og flæsk
1 kg svinekam uden svær
800 g fersk laks uden skind
2 andebryster
 
FRUGT OG GRØNTSAGER
250 g blandede svampe, f.eks. markchampignoner og østershatte 
500 g frisk babyspinat
400 g grønne bønner 
2 fennikler
4 lilla gulerødder
300 g gulerødder
600 g rødbeder
800 g kartofler
2 løg
2 rødløg
1 skalotteløg
3 fed hvidløg
2 citroner
4 appelsiner (2 usprøjtede)
1 æble
1 granatæble
2 cm frisk ingefær
6 kviste rosmarin
1 bundt dild
lidt rød skovsyre
 
FERSKVARER OG KOLONIAL
3 dl mælk
2 æg
50 g friskrevet parmesan
350 g risottoris 
250 g rød quinoa
200 g grønne linser
50 g hasselnødder
50 g rosiner
100 g tørrede abrikoser
50 g svesker
6-7 dl grøntsagsbouillon
4 spsk. koncentreret tomatpuré
2 spsk. sesamolie
3 spsk. valnøddeolie
1 tsk. tørrede chiliflager
4 stjerneanis
1 tsk. spidskommen
2 tsk. hele korianderfrø
 
DU SKAL OGSÅ BRUGE
2 dl hvedemel
olivenolie
salt og friskkværnet peber