Torsdag, 15. september 2016 - 7:06 - af Marie Melchior, Foto: Line Falck
Lynstegt svinekød med bagt aubergine og bønnesalat til 4 personer
Tid: 20 minutter. Ovntid: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE
500 g skinkekød i strimler
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie til stegning
BAGTE AUBERGINER OG FORÅRSLØG
2 auberginer
4 forårsløg
4 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret oregano
salt og friskkværnet peber
BØNNESALAT
500 g friske grønne bønner
1 romainesalat
1 bundt koriander
1 rødløg
saft af ½ citron
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du svinekød med bagt aubergine og bønnesalat her
1. BAGTE AUBERGINER OG FORÅRSLØG: Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, og skær dem i halve på langs. Læg dem i en bradepande med skærefladen opad. Prik auberginerne med en gaffel. Rens forårsløg, og læg de hele forårsløg i bradepanden. Dryp med olivenolie, og drys med oregano, salt og peber. Bag grøntsagerne i ca. 30 minutter, til de er møre.
2. BØNNESALAT: Nip og skyl bønnerne. Kog dem i letsaltet vand i 3 minutter, og hæld vandet fra. Skyl bønnerne i koldt vand. Skyl salaten, og skær den i mindre stykker. Hak koriander. Pil og hak rødløg fint. Bland bønner med salat, koriander og løg. Pres citronsaft udover, og vend godt rundt med olivenolie. Krydr med salt og peber.
3. Krydr kødet med salt og peber. Steg det i olie på en hed pande i 3-4 minutter. Vend det stegte kød rundt med bønnesalaten, og servér sammen med bagte auberginer og forårsløg.
TIP: Steg finthakket frisk rød chili sammen med svinekødet, hvis du vil have mere knald på smagen.