Anders Schønnemann
Hovedretter

Lammeskank med blød polenta

Ugens fredagsopskrift er lammeskank med blød polenta. Få opskriften her

Lammeskank med blød polenta til 2 personer (slowfood)

Sååå luksus. Lav gerne retten til gæster – beregn altid én skank per person.
 
INGREDIENSER
LAM
2 små lammeskanke (lammebagskanke)
lidt olie til stegning
2 gulerødder i grove stykker
1 løg i kvarter
2 laurbærblade
2 stilke bladselleri i grove stykker
2 dl hvidvin
8 dl kalvefond
200 g grønne bønner
salt og peber
 
POLENTA
4 dl vand
1 dl hvidvin
1½ dl polenta (minut- el. instant-polenta)
1 spsk. smør
½ dl revet parmesan
salt og peber
 
GREMOLATA
2 håndfulde bredbladet persille, hakket
½ spsk. fintstrimlet citronskal
½ fed hvidløg, finthakket
 
Opskrift - sådan laver du lammeskank med blød polenta
 
1. Brun skankene i en stor, tykbundet gryde. Kom gulerødder, løg, laurbærblade og bladselleri i gryden. Tilsæt hvidvin, og lad det koge op. Tilsæt kalvefond; læg låg på, og lad det simre i ca. 1 time under låg, eller til kødet næsten falder af benet.
2. Tag skankene op. Si saucen, og reducér den, til der er ca. halvdelen tilbage. Smag til, og kom bønnerne i. Lad dem dampe et par minutter, så de ikke er rå, og kom skankene tilbage i saucen. Lad det hele koge op.
 
Polenta: Kog vandet i en gryde sammen med vin. Tilsæt polenta, og pisk i 1-3 minutter, til det tykner. Tag det af varmen, og tilsæt smør og parmesan. Smag til med salt og peber.
Bland alle ingredienser til gremolata sammen.
Servér straks lammeskanke med blød polenta og toppet med gremolata.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Squash-pasta med ragout af svinekød - Få opskriften her

TIRSDAG: Ristet kulmule med grillet rosenkål - Få opskriften her

ONSDAG: Burger med spinat, slaw og gedeost - Få opskriften her

TORSDAG: Hvidkålsgratin med bacon og sprød salat - Få opskriften her