Torsdag, 31. marts 2016 - 7:37 - af Marie Melchior, Foto: Line Falck
Lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler til 4 personer
Tid: 25 minutter. Marinering: Mindst 30 minutter. Ovntid: 20 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL LAMMEKOTELETTER
8 små lammekoteletter
1 fed hvidløg
1 tsk. hel spidskommen
1 tsk. peberkorn
1 tsk. tørrede chiliflager
1 bundt mynte
4 spsk. olivenolie
AGURKESALAT
1 agurk
1 spsk. salt
4 spsk. sukker
2 dl lagereddike
friskkværnet peber
STEGTE KARTOFLER
500 g kartofler
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler
1. Lammekoteletter: Tag lammekoteletterne ud af køleskabet, og lad dem ligge ved stuetemperatur. Pil hvidløg, og knus det i en morter sammen med spidskommen, peberkorn og chiliflager. Pluk mynten, men gem et par stilke til anretningen. Knus myntebladene i morteren sammen med olie og de øvrige krydderier. Pensl koteletterne med krydderiblandingen, og lad dem trække i mindst ½ time.
2. Agurkesalat: Skyl agurken, og skær den i meget tynde skiver. Læg skiverne i en skål, drys med salt og sukker, og hæld eddike over. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad det trække i ½ time. Rør i agurkesalaten, og krydr med peber inden servering.
3. Stegte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i skiver. Fordel dem i en bradepande med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne sprøde i ovnen, ca. 20 minutter.
Steg lammekoteletterne i 3-4 minutter på hver side på en (grill)pande. Servér koteletterne sammen med de stegte kartofler og agurkesalat. Pynt med mynte.