Hovedretter

Lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler

Lækker onsdagslam. Skær gerne agurken på et mandolinjern, så går det endnu mere tjept. Her får du opskriften på lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler

Lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler til 4 personer

Tid: 25 minutter. Marinering: Mindst 30 minutter. Ovntid: 20 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL LAMMEKOTELETTER
8 små lammekoteletter
1 fed hvidløg
1 tsk. hel spidskommen
1 tsk. peberkorn
1 tsk. tørrede chiliflager
1 bundt mynte
4 spsk. olivenolie
 
AGURKESALAT
1 agurk
1 spsk. salt
4 spsk. sukker
2 dl lagereddike
friskkværnet peber
 
STEGTE KARTOFLER
500 g kartofler
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Lammekoteletter med pankorasp og spidskålssalat
 

Opskrift - sådan laver du lammekoteletter med agurkesalat og stegte kartofler

 
1. Lammekoteletter: Tag lammekoteletterne ud af køleskabet, og lad dem ligge ved stuetemperatur. Pil hvidløg, og knus det i en morter sammen med spidskommen, peberkorn og chiliflager. Pluk mynten, men gem et par stilke til anretningen. Knus myntebladene i morteren sammen med olie og de øvrige krydderier. Pensl koteletterne med krydderiblandingen, og lad dem trække i mindst ½ time.
 
2. Agurkesalat: Skyl agurken, og skær den i meget tynde skiver. Læg skiverne i en skål, drys med salt og sukker, og hæld eddike over. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad det trække i ½ time. Rør i agurkesalaten, og krydr med peber inden servering.
 
3. Stegte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i skiver. Fordel dem i en bradepande med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne sprøde i ovnen, ca. 20 minutter.
Steg lammekoteletterne i 3-4 minutter på hver side på en (grill)pande. Servér koteletterne sammen med de stegte kartofler og agurkesalat. Pynt med mynte.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fiskefrikadeller med rejer og nudelsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Pasta med portobello-svampe, asparges og æggeblomme - Få opskriften her

Torsdag: Fyldt svinemørbrad og hvedekernesalat med asparges - Få opskriften her

Fredag: Krydret kylling med kartofler, oliven og fennikelsalat - Få opskriften her