kyllingelår
Mad

Kyllingelår med fennikelsalat

9. januar 2014
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Få her opskriften på kyllingelår med fennikelsalat.

Kyllingelår med fennikelsalat til 4 personer

Kyllingelår med fennikelsalat er en lækker, sund og nem hverdagsret til familien. Hvis der er brug for ekstra tilbehør kan der laves lidt lækre kartofler i ovnen eller en anden slags salat. Kyllingelårene bliver dejligt sprøde, når de rulles i æg og mandler og steges i ovn. INGREDIENSER 8 kyllingelår 1 æg 70 g mandler, smuttede skal af 1 usprøjtet citron 1 tsk. salt og friskkværnet peber ½ dl olivenolie SPRØDE KARTOFLER 2 bagekartofler 4 timianstilke 1 tsk. tørret chili salt 3 spsk. olivenolie FENNIKELSALAT 1 fennikel 1 melon 6 stilke koriander 4 spsk. olivenolie 2 spsk. hvid balsamicoeddike lidt sukker salt og friskkværnet peber Prøv også disse lækre kyllingelår med salvie, parmaskinke og kartoffelsalat med asparges Opskrift - sådan laver du kyllingelår med fennikelsalat 1. Pisk ægget let, og vend kyllingelårene heri. Kør mandler, revet citronskal, salt og peber fint i en minihakker. Rul kyllingelårene i mandelblandingen, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Dryp med olien. 2. Sprøde kartofler: Skyl kartoflerne, og skær dem i trekanter. Drys friskhakket timian, chili og salt over, og dryp med olie. Steg kyllingelår og kartofler i en 180° varm ovn i ca. 30 minutter. 3. Fennikelsalat: Skræl fenniklen, og skær i tynde spåner med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Skær skallen af melonen, del den i to, og fjern kerner med en ske. Skær melonen i tynde stykker. Rør en dressing af olivenolie, balsamico, sukker, salt og peber. Vend fennikel, melon og koriander i.

Læs også