kyllingelår
Hovedretter

Kyllingelår med fennikelsalat

Få her opskriften på kyllingelår med fennikelsalat.

Kyllingelår med fennikelsalat til 4 personer

Kyllingelår med fennikelsalat er en lækker, sund og nem hverdagsret til familien. Hvis der er brug for ekstra tilbehør kan der laves lidt lækre kartofler i ovnen eller en anden slags salat. Kyllingelårene bliver dejligt sprøde, når de rulles i æg og mandler og steges i ovn.
 
INGREDIENSER
8 kyllingelår
1 æg
70 g mandler, smuttede
skal af 1 usprøjtet citron
1 tsk. salt og friskkværnet peber
½ dl olivenolie
 
SPRØDE KARTOFLER
2 bagekartofler
4 timianstilke
1 tsk. tørret chili
salt
3 spsk. olivenolie
 
FENNIKELSALAT
1 fennikel
1 melon
6 stilke koriander
4 spsk. olivenolie
2 spsk. hvid balsamicoeddike
lidt sukker
salt og friskkværnet peber
 
Prøv også disse lækre kyllingelår med salvie, parmaskinke og kartoffelsalat med asparges
 
Opskrift - sådan laver du kyllingelår med fennikelsalat
 
1. Pisk ægget let, og vend kyllingelårene heri. Kør mandler, revet citronskal, salt og peber fint i en minihakker. Rul kyllingelårene i mandelblandingen, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Dryp med olien.
 
2. Sprøde kartofler: Skyl kartoflerne, og skær dem i trekanter. Drys friskhakket timian, chili og salt over, og dryp med olie. Steg kyllingelår og kartofler i en 180° varm ovn i ca. 30 minutter.
 
3. Fennikelsalat: Skræl fenniklen, og skær i tynde spåner med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Skær skallen af melonen, del den i to, og fjern kerner med en ske. Skær melonen i tynde stykker. Rør en dressing af olivenolie, balsamico, sukker, salt og peber. Vend fennikel, melon og koriander i.