Gæstemiddag: Invitér gæster til grillaften
Mad

Gæstemiddag: Invitér gæster til grillaften

6. juli 2018
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Vil du gerne tage dine grillfærdigheder til det næste niveau, kan du imponere dine gæster med en dejlig trerettersmenu, der sender de sædvanlige hotdogs til tælling.

3 LÆKRE GRILLRETTER

Alle opskrifterne er til 4 personer

Forret: Grillet spidskål med syrnet fløde og rejer (30 min)

https://imgix.femina.dk/1826-gaestemad-1.jpg
DET SKAL DU BRUGE1 lille sommerspidskål2 spsk. olivenolie til stegning125 g hindbær1 håndfuld dild og brøndkarse150 g rejer SYRNET FLØDE1½ dl piskefløde1 citron1 tsk. dijonsennep1 tsk. honningsalt og friskkværnet peber SÅDAN GØR DU1. Fjern de yderste blade på spidskålen, og del den i kvarter. Pensl med olie, og steg dem på alle sider på en varm havegrill.2. SYRNET FLØDE: Rør fløde sammen med citronsaft, sennep, honning, salt og peber. Lad dressingen trække i 10 minutter, og hæld den over den grillede spidskål.3. SERVERING: Fordel hindbær og krydderurter over spidskålen. Top med rejer, og servér straks.
Hovedret: Helleflyndersteaks med dildkartofler (30 min)
https://imgix.femina.dk/1826-gaestemad-2.jpg
DET SKAL DU BRUGE4 helleflyndersteaks (a 150-200 g) 2 spsk. olivenoliesalt og friskkværnet peber1 bundt citrontimian50 g smør DILDKARTOFLER650 g små kartoflersalt1 bundt dild2 spsk. olivenoliesaft og skal af 1 usprøjtet citron TIL SERVERINGgrøn salat SÅDAN GØR DU1. Pensl helleflyndersteakene med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem ved høj varme på havegrillen i 1-2 minutter. Læg citrontimian i et ovnfast fad, og fordel smør i tern over. Læg steakene ovenpå og lad dem stege færdige ved indirekte varme i ca. 10 minutter.2. DILDKARTOFLER: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand med dild-stilke. Hæld vandet fra, og vend kartoflerne med olie, fintrevet citronskal, citronsaft og finthakkede dildtoppe.3. SERVERING: Servér helleflyndersteaks med dildkartofler og en grøn salat.
French toast med jordbær og fløde (20 min)
https://imgix.femina.dk/1826-gaestemad-3.jpg
DET SKAL DU BRUGE4 skiver hvedebrød1 æg1 dl mælk5 spsk. rørsukker TIL SERVERING400 g jordbær2½ dl piskeflødecitronverbena eller mynte SÅDAN GØR DU1. Vend brødet i en blanding af æg, mælk og 1 spsk. rørsukker. Drys det resterende sukker over brødene, og grill dem ved høj varme på en havegrill, så sukkeret karamelliserer (du kan også stege dem i smør på en pande og brænde sukkeret med en lille creme brulé-brænder).2. SERVERING: Rens jordbærrene, og skær dem i kvarter. Pisk fløden til skum. Servér de lune french toast med jordbær, flødeskum og citronverbena eller mynte.

PRØV OGSÅ: Flere gode grillretter til gæster

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også