Hovedretter

Fyldt butternut med tabbouleh og kalvekebab

Det festlige og farvestrålende måltid er sprængfyldt med smag fra både friske og tørrede krydderier. Her får du opskriften på fyldt butternut med tabbouleh og kalvekebab

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 butternutsquash
2 spsk. olivenolie
salt

KALVEKEBAB

500 g hakket kalvekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
½ tsk. friskrevet muskatnød
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning

TABBOULEH

2 dl couscous
skal og saft af 1 usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld mynte
50 g saltede pistacienødder uden skal

Opskrift - sådan laver du fyldt butternut med tabbouleh og kalvekebab 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Halvér butternutsquash på langs, og fjern kernerne. Skær tern i græskarkødet ved at skære snit på langs og på tværs uden at skære igennem skallen. Pensl overfladen med olie, krydr med salt, og læg de halve butternutsquash med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er møre.
 
2. KALVEKEBAB: Pil og hak løg fint, og pil og pres hvidløg. Skyl og hak persille fint. Rør en fars af kød, løg, hvidløg og resten af ingredienserne (med undtagelse af smør og olie), og stil farsen på køl i 30 minutter.
 
3. TABBOULEH: Hæld 3½ dl kogende vand over couscoussen i en skål, og lad den stå i 10 minutter. Tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft, olie, salt og peber, og rør rundt. Pil og hak rødløg fint. Skyl og hak persille og mynte fint, og hak pistacienødderne groft. Frigør forsigtigt butternutsquashkødet fra skallerne (gem skallerne!), del det i grove tern, og vend dem i couscoussen. Bland rødløg, persille, mynte og pistacienødder med couscous og butternutsquash, og hæld blandingen tilbage i græskarskallerne.
 
4. KALVEKEBAB, FORTSAT: Form farsen til små kødboller. Steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Fordel kalvekebab over de fyldte butternutsquash, og servér.