Hovedretter

Dhal på gule ærter

Gule flækærter kender du nok fra en helt anden sammenhæng, men overraskende nok kan de også anvendes i en krydret og fyldig dhal fra det indiske køkken. Her får du opskriften på dhal på gule ærter

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 løg
3 fed hvidløg
3-4 cm frisk ingefær
1 spsk. smør til stegning
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommenfrø
1 tsk. karrypulver
2 store bagekartofler
4 dl gule flækærter
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. garam masala, f.eks. fra Santa Maria
1 dåse hakkede tomater
¾ l grøntsagsbouillon
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 rødløg
cremefraiche 18 %
frisk koriander

Opskrift - sådan laver du dhal på gule ærter 

 

1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde. Knus korianderfrø og spidskommenfrø i en morter, og tilsæt sammen med karry. Lad det stege, til krydderierne begynder at dufte. Skræl kartofler, skær dem i mundrette tern, og vend dem i gryden. Skyl flækærter i en sigte. Tilsæt gurkemeje, garam masala, flækærter, hakkede tomater og bouillon. Lad retten simre i 30 minutter, til flækærterne er møre. Smag til med salt og peber.
 
2. SERVERING. Pil og skær rødløg i papirtynde både, og servér dhal med rødløg, cremefraiche og koriander på toppen.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks med pinjekernecrust og græskarpuré – Få opskriften her

Tirsdag: Mini-pizzaer med gedeost, svampe og sortfodsskinke – Få opskriften her

Torsdag: Kødboller i tomatsauce med mascarpone – Få opskriften her

Fredag: Mexicansk skål med nachos-nuggets og bbq-sauce – Få opskriften her