Hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun 12 stk.
Tid: 25 minutter. Hævetid: 1 time. Bagetid: 7-8 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL PITABRØD 25 g gær 4½ dl vand 1½ tsk. salt 750 g hvedemel
MYNTEDRESSING 3 spsk. skyr 2 spsk. piskefløde 1 spsk. finthakket mynte salt og friskkværnet peber
FYLD 1 agurk saft af ½ citron 1 spsk. olivenolie 1 spsk. sesamfrø ½ spidskål 2 dåser tun i vand 1 bakke lucerne- eller rødbedespirer
Ligesom pitabrød smager bedst hjemmelavet gør naanbrød det samme. Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavede naanbrød med nigellafrø Opskrift - sådan laver du hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun 1. Pitabrød: Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt. Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt i hånden i 4-5 minutter. Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse. Slå dejen ned, og del den i 12 lige store dele. Tril dem til runde boller, og rul hver bolle flad med en kagerulle. Bag pitabrødene i 7-8 minutter i en 250° varm ovn, til de er hævet op og er let gyldne. 2. Myntedressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. 3. Fyld: Skyl agurken, og skær den i tern. Vend agurk med citronsaft, olivenolie og sesamfrø, og lad det trække i mindst 1 kvarter. Snit spidskålen fint. Dræn tunen. Fyld pitabrødene med spidskål, tun, marinerede agurker og spirer, og top med myntedressing.
PRØV OGSÅ: Focaccia med rosmarin og flagesalt