pitabrød
Mad

Hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun

22. januar 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Har du prøvet at lave pitabrød selv? Hvis ikke, skulle du prøve disse lækre hjemmebagte pitabrød. Her får du opskriften på pitabrød med spidskål og tun

Hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun 12 stk.

Tid: 25 minutter. Hævetid: 1 time. Bagetid: 7-8 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL PITABRØD 25 g gær 4½ dl vand 1½ tsk. salt 750 g hvedemel MYNTEDRESSING 3 spsk. skyr 2 spsk. piskefløde 1 spsk. finthakket mynte salt og friskkværnet peber FYLD 1 agurk saft af ½ citron 1 spsk. olivenolie 1 spsk. sesamfrø ½ spidskål 2 dåser tun i vand 1 bakke lucerne- eller rødbedespirer Ligesom pitabrød smager bedst hjemmelavet gør naanbrød det samme. Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavede naanbrød med nigellafrø Opskrift - sådan laver du hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun 1. Pitabrød: Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt. Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt i hånden i 4-5 minutter. Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse. Slå dejen ned, og del den i 12 lige store dele. Tril dem til runde boller, og rul hver bolle flad med en kagerulle. Bag pitabrødene i 7-8 minutter i en 250° varm ovn, til de er hævet op og er let gyldne. 2. Myntedressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. 3. Fyld: Skyl agurken, og skær den i tern. Vend agurk med citronsaft, olivenolie og sesamfrø, og lad det trække i mindst 1 kvarter. Snit spidskålen fint. Dræn tunen. Fyld pitabrødene med spidskål, tun, marinerede agurker og spirer, og top med myntedressing. PRØV OGSÅ: Focaccia med rosmarin og flagesalt

Læs også