Havreknas
(ca. 45 stk.)
Det skal du bruge
60 g havregryn
120 g sigtet speltmel el. hvedemel
2 tsk. bagepulver
180 g rørsukker
75 g rosiner
50 g hakkede mandler
200 g blødt smør
Prøv også de sunde fuldkornspandekager
Sådan laver du havreknas
Bland havregryn, mel, bagepulver, sukker, rosiner og mandler sammen. Skær smørret i små stykker og ælt det i dejen lidt ad gangen til det er en sammenhængende masse.
Tril dejen til små kugler og placer dem på en bageplade med bagepapir på. Pas på ikke at sætte dine havreknas for tæt sammen, da de vil flyde ud mens de bages!
Bag småkagerne ved 175 grader (varmluft) i ca. 8 minutter.
Havreknas bliver hurtigt børnehavens småkagefavorit!
Er der nogen i børnehaven, der har glutenallergi? Så prøv disse glutenfri kokos-blåbærsnitter!
Opskriften er fra Mette Holmgrens blog Feinschmager, og du kan få flere opskrifter her