
Hakkebøffer med stuvet hvidkål
7. februar 2011Hakkebøffer med stuvet hvidkål er en gammel dansk ret, ikke destromindre, så smager det ganske fantastisk, og det ville være syndt, hvis denne ret gik i glemmebøgerne. Derfor synes vi bestemt at du skal give dig i kast med at lave hakkebøffer og stuvet hvidkål!
Ingredienser til hakkebøffer med stuvet hvidkål
25 g smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
revet muskatnød
½ lille hvidkål i tynde strimler
1 spsk. (øko)citronskal
2 spsk. citronsaft
2 håndfulde bredbladet persille, hakket
Endvidere til hakkebøffer med stuvet hvidkål:
400 g hakket oksekød
salt og peber
lidt olie til stegning
Tilbehør til hakkebøffer med stuvet hvidkål:
500 g ristede kartofler
Sådan laver du hakkebøffer med stuvet hvidkål:
Smelt smørret i en gryde, og pisk mel i. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, mens du pisker. Du undgår nemmest klumper, hvis mælken er varm. Lad saucen simre i 10 minutter under omrøring. Smag til med salt og muskatnød, og tilsæt hvidkålen. Lad kålen simre i saucen i 5-10 minutter. Den må gerne have lidt bid. Smag til, og vend hakket persille i lige inden servering.
Form kødet til 4 små hakkebøffer. Krydr med salt og peber, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte.
Servér hakkebøffer med stuvet kål og ristede kartofler.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER



