https://imgix.femina.dk/media/bc0817ed540841bc9ab1d90e82de8d2d.jpg
Mad

Hakkebøffer med stuvet hvidkål

7. februar 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er hakkebøffer med stuvet hvidkål. Få opskriften her

Hakkebøffer med stuvet hvidkål er en gammel dansk ret, ikke destromindre, så smager det ganske fantastisk, og det ville være syndt, hvis denne ret gik i glemmebøgerne. Derfor synes vi bestemt at du skal give dig i kast med at lave hakkebøffer og stuvet hvidkål!

Ingredienser til hakkebøffer med stuvet hvidkål

25 g smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
revet muskatnød
½ lille hvidkål i tynde strimler
1 spsk. (øko)citronskal
2 spsk. citronsaft
2 håndfulde bredbladet persille, hakket

Endvidere til hakkebøffer med stuvet hvidkål:
400 g hakket oksekød
salt og peber
lidt olie til stegning

Tilbehør til hakkebøffer med stuvet hvidkål:
500 g ristede kartofler

Sådan laver du hakkebøffer med stuvet hvidkål:

Smelt smørret i en gryde, og pisk mel i. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, mens du pisker. Du undgår nemmest klumper, hvis mælken er varm. Lad saucen simre i 10 minutter under omrøring. Smag til med salt og muskatnød, og tilsæt hvidkålen. Lad kålen simre i saucen i 5-10 minutter. Den må gerne have lidt bid. Smag til, og vend hakket persille i lige inden servering.
Form kødet til 4 små hakkebøffer. Krydr med salt og peber, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte.
Servér hakkebøffer med stuvet kål og ristede kartofler.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/27a3abe7cfe04897ac189922af2e42ac.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/6ad625a7c2664bbd85e939c509e12c12.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/6b6bc2002ce14ee4b1822e6c69456cb3.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/1289c7e3cb4d4be2a70169c29c6ca3f1.jpg

Læs også