Mad
10. oktober 2012

Grøntsagsfrikadeller med gulerod, selleri og porre

Opskrift: Grøntsagsfrikadeller med selleri, gulerod og porre er ideelle, hvis du vil tabe dig. Frikadellerne er nemlig kaloriefattige, mens du samtidig får masser af gode grøntsager indenbords.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/10/41/madsag/boef3.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Grøntsagsfrikadeller med selleri, gulerod og porre (10-12 stk.)

Ingredienser
2 skiver groft sandwichbrød
1 dl mælk eller vand
¼ selleri
1 mellemstor gulerod
½ porre
½ løg
Lidt persille
2 æg
Salt, peber
Evt. lidt rasp
Olie til stegning

LÆS MERE: Vil du have inspiration til flere grønne deller? SØNDAG har samlet 6 forrygende grønne deller til dig. Se dem her

Fremgangsmåde
Skær skorperne af brødet og læg det i blød i mælk eller vand.

Kør grøntsagerne et øjeblik i foodprocessoren og hæld det i en skål.

Rør udblødt brød, æg, salt, og peber i, til farsen er tilpas. Tilsæt evt. lidt rasp, hvis den er for tynd.

Form og steg frikadellerne i olie på en pande i, ca. 3 min. på hver side.

LÆS MERE: Selleri og æbler er en himmelsk kombination - prøv denne selleri- æblesauté som fantastisk tilbehør til både fisk og lyst kød. Se opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også