Grønkålssuppe med skinke og pasta - nem og lækker opskrift
Mad

Grønkålssuppe med skinke og pasta

7. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Trænger du til et skud vitaminer? Det får du i denne velsmagende grønkålssuppe.Få opskriften på grønkålssuppe med skinke og pasta her

GRØNKÅLSSUPPE

  • 2 skalotteløg
  • 300 g frisk grønkål
  • 200 g bagekartofler
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • ¾ l hønsebouillon
  • 150 g mini-pasta
  • 200 g kogt og røget skinke
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du grønkålssuppe med skinke og pasta

  1. Pil og hak skalotteløgene. Rib og skyl grønkålen, og hak den groft. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Steg løgene i olie i en gryde, til de er klare. Vend kartoffelstykker i, og rør rundt et par minutter.
  2. Hæld bouillon i gryden, læg låg på, og lad suppen simre i 15 minutter, til kartoflerne er møre.
  3. Tilsæt hakket grønkål, og lad suppen simre i yderligere 3-4 minutter.
  4. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Rør pasta i, og lad det koge i 6-8 minutter, eller til den er mør.
  5. Skær skinken i tern, rør den i suppen, og smag til med salt og peber.

TIP: Suppen mætter godt, men servér evt. et stykke groft brød til.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også