Grøn bibimbap
Annonce
Mad

Grøn Bibimbap: Koreansk risret med kimchisauce

20. april 2023
Annonce for Kikkoman
En varm og skøn koreansk bibimbap er perfekt til en blæsende efterårsaften. Prøv denne version med ristede svampe, sprød grønkål og krydret kimchisauce.
Kikkoman

Der er intet, der siger efterår, som ristede svampe, sprød grønkål og masser af varme og krydderi på smagen – og det er netop, hvad denne opskrift byder på. Det behøver nemlig ikke være kedeligt at bruge de råvarer, der er i sæson. I denne opskrift har vi givet dem asiatisk selskab i en grøn bibimbap.

Bibimbap er en koreansk risret, som både fungerer fantastisk som hverdags- og gæstemad – og så er retten rigtig god til køleskabsoprydning. Du kan nemlig putte lige det i, du har lyst til, og toppe op med lidt sojasauce eller andre asiatiske saucer.

I denne version topper vi de kogte ris med blandt andet ristede svampe, agurk, grønkål, koriander, Kikkoman sojasauce og Kikkoman krydret chilisauce til kimchi.

VIDEO: SÅDAN LAVER DU GRØN BIBIMBAP

KIKKOMAN

I snart 400 år har Kikkoman brygget sojasauce af 4 naturlige råvarer; sojabønner, hvede, salt og vand. I løbet af den ca. 6 måneder lange naturlige bryggeproces udvikles hundredvis af aromaer, den fantastiske umami og sojasaucens gyldenbrune farve. Kikkoman naturligt brygget sojasauce fremhæver den gode smag i al slags mad og er et uundværligt universalkrydderi.

Kikkoman krydret chilisauce til kimchi smager fantastisk i stort set alt – fra ris til beigneter, pandekager, i en gryderet, med æg eller nudler. For en klassisk Kimchi-oplevelse skal du bare tilsætte 150 gram krydret Chilisauce til Kimchi til 1 kg grøntsager. Du kan ovenikøbet krydre din salatdressing, dine normale krydderier eller dips ved at røre det i mayonnaise eller cremefraiche.

Læs mere her.

Grøn bibimbap

DET SKAL DU BRUGE

2 personer

200 g hvide jasminris

¼ agurk

½ forårsløg

1 spsk. sesamolie

1 spsk. Kikkoman Sojasauce

200 g hakket frisk grønkål

1 spsk. ristede sesamfrø

150 g blandede svampe, f.eks. kantareller, skåret i skiver

½ bundt frisk koriander

½ rødløg

1 spsk. riseddike

2 spsk. vand

1 tsk. sukker

Til servering

1 spsk. Kikkoman krydret chilisauce til kimchi

SÅDAN LAVER DU GRØN BIBIMBAP

Tid: 45 minutter

  1. Skær agurk i tern, og snit forårsløg. Læg de snittede grønne toppe fra forårsløget til side i en skål.
  2. Steg resten af forårsløg på en pande, til de bruner. Bland dem sammen med agurk i en skål sammen med Kikkoman sojasauce.
  3. Snit grønkålen i strimler, og steg dem på panden med lidt olie. Kom lidt sesamfrø over kålen.
  4. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  5. Snit rødløg, og mariner dem nogle minutter i risedikke, vand og sukker.
  6. Skær svampene i skiver, kom olie på panden, og rist svampene til de er gyldne. Kom dem i en skål.
  7. Server de kogte ris med ristede svampe, agurk, forårsløg, rødløg og koriander.
  8. Spis retten varm med Kikkoman krydret chilisauce til kimchi til.

Læs også