Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og ovnbagte grønsager
GAMMELDAGS GRYDESTEGT KYLLING med agurkesalat og ovnbagte grønsager
4 personer
Grydestegt kylling
1 stor, frisk kylling
1 bundt persille
1 spsk smør
1 spsk olie
salt og peber
3 dl vand
1-2 spsk majsstivelse
Grydestegt kylling - sådan gør du
Tør kyllingen og fjern evt. fedt og rester af indvolde inde i kyllingen.
Skyl persillen, fjern stilkene og fyld persille i kyllingen.
Smelt fedtstoffet i en stor stegegryde og brun kyllingen godt på alle sider. Krydr med salt og peber.
Læg kyllingen med brystsiden opad og hæld vandet ved. Steg under låg ved svag varme i ca. 45 min. til kyllingen er gennemstegt.
Skær et snit ved låret. Kødsaften skal være klar.
Tag den gennemstegte kylling op. Brug stegeskyen til sovs. Fjern eventuelt fedt fra skyen med en ske.
Rør majsstivelsen med 2 spsk koldt vand.
Bring skyen i kog og tilsæt majsstivelsen under omrøring.
Kog et par minutter. Smag sovsen til.
Agurkesalat
½ dl sukker
½ dl kogende vand
1 dl eddike
¼ tsk salt
1 knsp peber
1 agurk
Sådan gør du
Bland sukker og kogende vand. Rør rundt, til sukkeret er opløst.
Tilsæt eddike, salt og peber.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver evt. på råkostjern.
Bland agurkeskiverne med lagen.
Lad agurkesalaten trække ca. ½ time før servering.
Ovnbagte grønsager
3 bagekartofler
1 pastinak
2 persillerødder
½ knoldselleri
10 fed hvidløg
friske rosmarinkviste
1 økologisk citron
3 spsk olie
Sådan gør du
Skræl bagekartofler, pastinak, persillerødder og knoldselleri. Skær kartoflerne i både og de øvrige grønsager i stave.
Pil hvidløgene. Skyl rosmarinkvistene og citronen. Skær citronen i både.
Bland alle ingredienser i et stort, ildfast fad. Hæld olien over og bland dem grundigt med grønsagerne.
Bag grønsagerne i en 200 grader varm ovn i ca. 40 minutter, til de er møre.