Mad
13. november 2013

Fyldte svinekoteletter

Gammelt svin i nye klæ'r! Lækker julet opskrift på fyldte svinekoteletter med appelsin og enebær
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/11/46/fyldte-svinekoteletter/fyldte-svinekoteletter-prim.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Var det svinekoteletter, du fik taget op af fryseren?

Svinekoteletter kan hurtigt blive en tør og kedelig omgang, når du bare steger dem på panden. Men hvis du laver fyldte svinekoteletter er det en helt anden sag! Fyldet af æbler og appelsiner gør dine svinekoteletter dejligt saftige - og så gør det vel heller ikke noget at de fyldte svinekoteletter smager lidt af jul.

Fyldte svinekoteletter

2 pers.

Det skal du bruge
1 lille løg
Lidt olie eller smør
1 æble
2 tykke svinekoteletter, fx de såkaldte herregårdskoteletter
1 økoappelsin
Lidt kanel
6 enebær
Salt, peber

Tør du vove dig ud i en endnu frækkere ret, så prøv Jamie Olivers svinekoteletter med knas

Sådan gør du
Snit og damp løget et øjeblik i lidt fedtstof.
Skræl og skær æblet i tynde både.
Skær en lomme i dine svinekoteletter og fyld med dampede løg, æblebåde, lidt appelsinskal, et lille drys kanel og knuste enebær.

Luk de fyldte svinekoteletter sammen med en kødnål og brun på en pande i lidt fedtstof.

Læg de fyldte svinekoteletter i et ovnfast fad, fordel appelsinskiver og lidt appelsinsaft over og steg færdig i ovnen ved 225 grader i 8-10 min.

Server fx dine fyldte svinekoteletter med ris.

Du kan evt. servere dine fyldte svinekoteletter med en frisk, sprød vintersalat med jordskokker og gedeostetoast

Der er intet så dansk som Ida Davidsens smørrebrød. Her får du 20 af hendes mest suveræne smørrebrød:

Læs også