Mad
28. oktober 2015

Fudge med skumfidus og lakrids

Der er lidt "rocky road" over denne fudge, der smager vidunderligt af lakrids
Af: Irene Ingelstam
https://imgix.femina.dk/media/article/fudge.jpg

Foto: Anette Nilsson. Oversættelse: Marianne Arnvig

Opskriften giver Ca. 40 stk.

Tid: 25 min.

DU SKAL BRUGE

2 dl cashewnødder

5 Kick (lakridskaramelstænger)

200 g mørk chokolade

2 dl piskefløde

4 dl strøsukker

100 g smør

2 dl mini-skumfiduser

LÆS OGSÅ: Lav selv disse skønne smørkarameller

SÅDAN GØR DU

1. Hak nødderne groft. Klip lakridskaramelstængerne i stykker. Læg stykkerne fra en af stængerne til side til pynt. Bræk chokoladen i mindre stykker.

2. Beklæd en lille bageform, ca. 18 x 25 cm, med bagepapir.

3. Kom piskefløde, sukker og smør i en kasserolle. Varm op under omrøring, og lad blandingen koge ved middel varme i 5 minutter.

4. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt chokoladestykkerne. Rør, til de er smeltet, og massen er glat.

5. Tilsæt nødderne, men gem lidt til pynt.

6. Gem nogle skumfiduser til pynt, og vend hurtigt og tilfældigt resten sammen med lakridskaramelstykkerne i massen. Rør ikke for meget – for så risikerer du, at skumfiduserne smelter.

7. Bred massen jævnt ud i formen. Drys resten af lakridskaramelstykkerne, skumfiduserne og nødderne over og tryk dem let ned i massen. Stil formen koldt, til fudgen er stivnet.

8. Skær den kolde fudge i mundrette, firkantede stykker med en skarp kniv.

Læs mere om:

Læs også