Frugtsalat
Foto: Martin Tanggaard
Ikke alle husker at få spist de stykker frugt, det anbefales – men hvis de er skåret ud og blandet, måske serveret med en lille lækker dressing, er det en anden snak.
Frugtsalat er bare lækkert, den lille luksus i hverdagen – og det behøver jo ikke være med flødeskum hver gang...
Alt med måde - for meget frugt gør dig tyk
Frugtsalat med grillet ananas og vaniljecreme
Det tager 30 min. at lave frugtsalaten, og der er nok til 4 personer.
½ ananas
1 spsk. rapsolie
4 spsk. rørsukker
250 g hindbær
250 g jordbær
Mynte
VANILJECREME:
1 appelsin, økologisk
200 g mascarpone
100 g græsk yoghurt
1 vaniljestang
6 spsk. flormelis
Skræl ananassen og skær den i 1 cm tykke skiver.
Fjerne stokken med en kniv, pensl skiverne med olie og steg dem godt på begge sider på en varm grillpande.
Riv appelsinskallen fint og stil til side.
Tag ananassen af varmen og læg i et fad med bagepapir, drys med sukker og pres saften fra appelsinen over.
Bag i 10 min. i en 175° varm ovn. Afkøl og skær i små stykker.
Nip og skyl jordbærrene, del dem i kvarter og vend forsigtigt med ananas og hindbær. Pynt med mynte.
Rør mascarpone med yoghurt, vaniljekorn, flormelis og appelsinskal og servér til frugtsalaten.
Her får du fire opskrifter med frugt i hovedrollen